Veertigste Mennefeesten in Ingelmunster doen de feesttent daveren

12/08/18 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:41

De 40ste Mennefeesten in Ingelmunster hebben niet enkel een geslaagde vrijdag (seniorennamiddag, kaarting...) achter de rug, maar ook een schitterende zaterdagavond, met de aanwezigheid van maar liefst 549 VIP's in de feesttent én met nog honderden andere mensen die erbij wilden zijn voor de Vakantieshow 2018.

Wie erbij was, zal beamen dat het op zaterdagavond een feest was dat nog lang zal nazinderen bij de ruim 1.500 bezoekers. Sam Gooris stond als eerste op het podium. Hij kon het publiek al direct in de juiste stemming brengen. Velen waren benieuwd wat Sergio ging brengen. De veelzijdige artiest wist het publiek vanaf de eerste seconde in te palmen. Sergio amuseerde zich op het Mennepodium en kreeg een daverend applaus toen hij hetzelfde podium verliet. De Doorzakkers uit Nederland hadden diverse medleys meegebracht. Ideaal voor het publiek om mee te zingen.

En dan was het aan Jettie Pallettie. Net voor haar optreden deelden Menne-medewerkers honderden lichtfakkels uit aan het publiek. Van zodra de lichten gedoofd werden, zagen we niets anders dan mensen die zwaaiden met hun lichtfakkels. De ene al wat rechter dan de andere, maar er was ambiance en dat telde. Met Kate Ryan ging het de andere muzikale stijl uit, maar daar genoot dan vooral de jeugd van. Def Dames Dope was ook van de partij.

Als afsluiter stond DJ Regi op het podium. Door de lichtflitsen en de rook zag je de DJ niet goed staan op het podium. Dat kon echter het publiek niet schelen. De jongeren gingen uit de bol. Toen we na 3 uur de feesttent verlieten, was DJ Regi nog altijd bezig met het Mennepubliek op te zwepen.

Op zondagavond wordt de 40ste editie van de Mennefeesten afgesloten met Laura Lynn, Belle Perez, De Romeo's en Christoff Live. Wat een topaffiche, wat een inspanning van het comité, maar met deze prachtige driedaagse zegt de Menne dankjewel aan hun publiek dat al 40 jaar afkomt naar deze feesten in Ingelmunster.

(PADI / Foto's PADI)