VBRO is hele zomer lang te gast aan zee in Middelkerke

13/07/18 om 07:52 - Bijgewerkt om 07:52

Tot en met vrijdag 24 augustus wordt iedere vrijdag van 17 tot 20 uur het radioprogramma VBRO aan zee opgenomen in 't Koncept, Zeedijk 274 in Middelkerke. Dit heeft telkens plaats voor een livepubliek en in aanwezigheid van heel wat artiesten. De toegang is... gratis.

VBRO is hele zomer lang te gast aan zee in Middelkerke

Paul Bruna praat in zijn eigen Middelkerke alles aan elkaar wat de artiesten betreft. © (Foto FODI)

Zowat de hele Vlaamse showbizz komt op één van die vrijdagen langs voor een interview en een optreden. Volgende artiesten maken zeker en vast al hun opwachting in Middelkerke : Laura Lynn, Luc Steeno, Margriet en dochter Célien Hermans, Koen Crucke, Matthias Lens, De Stoempers, Lisa Leman, Frank Valentino, Andy, Johan Veugelers, Cliff, Kurt Crabbé, Lia Linda, Lisa Del Bo, Jan Wuytens, Guy Neve, Tamara en Tom, Louis Flion, Hanny D., Jacco Ricardo, Ron van Hoof, Michael Lanzo, Doran, Ingrid, PC Brown, Ida De Nijs, Ive Renaerts, Marco Rossi, Eric Marijsse, Phil Hunter, Marjan Berger, Dave Davis, Phil Kevin, Gregory, Marco Kimsen en Luc Van Meeuwen.

In de komende weken komen er nog diverse klinkende namen bij. De wekelijkse uitzending van dit programma is telkens op maandag van 17 tot 20 uur. Tijdens de opnames valt er heel wat te beleven. Naast de interviews en de optredens van de artiesten wordt er ook iedere keer een VBRO-fan van de week verkozen. De presentatie van dit programma is in handen van Paul Bruna, bijgestaan door rijzende ster aan het muziekfirmament Kim De Jonghe. De toegang is gratis. De aanwezigen kunnen inderdaad drie uren lang genieten van een radio-opname met optredens. VBRO kan rekenen op de steun van gemeente Middelkerke en 't Koncept. Een crew zal ook instaan dat alles vlotjes verloopt.

VBRO is de snelst groeiende radio met een algemeen bereik van 629.000 luisteraars over heel Vlaanderen. Daarmee is VBRO ook het best beluisterde niet-landelijke radiostation. "De reden dat we naar de zee komen, is dat we nog meer mensen willen bereiken. En waar kan dat beter dan aan de kust", zegt Frederik Thomas van VBRO. "Middelkerke is ideaal gelegen en 't Koncept is ook een ideale locatie om de opnames te laten plaatsgrijpen." De missie van VBRO is en blijft om de Vlaamse artiesten en in het bijzonder het Vlaamse populaire lied een volwaardige plaats te bezorgen in het muzikale cultuurlandschap van Vlaanderen. Er werd voor vrijdag van 17 tot 20 uur gekozen voor de opnames, omdat dit het ideale moment is voor zowel de mensen uit de regio als de toeristen om de opnames bij te wonen. Het radioprogramma richt zich niet enkel tot artiesten, er is ook een luik toeristische informatie voorzien. De gesprekken met de artiesten gebeuren door Paul Bruna, terwijl Kim De Jonghe het toeristische gedeelte voor haar rekening zal nemen en de activiteiten in Middelkerke zal toelichten. Gelijklopend met de radio-opnames is er ook een Vlaamse-vedetten-etalage-zoektocht. Bij heel wat handelaars in Middelkerke zal in de etalage de VBRO-sticker met een attribuut rond een Vlaamse artiest te vinden zijn. Deze naam moeten de deelnemers aan de etalagezoektocht vinden. De zoektocht is ook veel meer dan louter etalages bekijken. Het is een leuke wandeltocht langsheen heel wat mooie plekjes die Middelkerke te bieden heeft. De zoektocht eindigt op 24 augustus. Wie wil deelnemen, kan een gratis deelnemingsformulier afhalen bij de dienst voor toerisme in Middelkerke. Daar kunnen na de zoektocht de formuleren ook weer worden binnen gebracht. Wat de opnames betreft : bij mooi weer gebeurt dat op het terras van 't Koncept, Zeedijk 274 in Middelkerke. Bij minder mooi weer is dat binnen in de zaak.

(PADI)

Info over het programma en/of de artiesten kan je terugvinden op de Facebookpagina VBRO aan zee.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!