Up with People komt naar Brugge

19/05/18 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:06

Op zondag 20 mei treedt Up with People om 20 uur op in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge.

Up with People komt naar Brugge

Sinds het ontstaan - 52 jaar geleden - heeft de groep al meer dan 70 landen bezocht. De groep kent heel veel ex-studenten uit Brugge voor wie het een onvergetelijke ervaring was.

Up with People is een internationale educatieve organisatie, die jonge mensen de kracht wil bijbrengen om positieve veranderingen teweeg te brengen in hun eigen gemeenschappen en de wereld. Door de unieke combinatie van muziek, sociale projecten en internationale reizen, realiseren ze een sterke impact op de gemeenschappen die ze bezoeken. Op die manier brengen ze jonge mensen de kennis en ervaring bij die ze nodig hebben in onze huidige complexe samenleving. Al meer dan 50 jaar doorbreekt Up with People culturele grenzen en brengt de groep mensen samen net door de unieke vorm waarop ze de wereld rondreizen. Op die manier werkt Up with People aan een wereld met meer hoop, vertrouwen en vrede.

De stad Brugge ontvangt Up with People met open armen en ziet er zelfs een samenwerking op lange termijn in. De stad ondersteunt de nieuwe vzw die het gebeuren organiseert met logistieke ondersteuning en een toelage vanuit de jeugddienst. Tot dinsdag 22 mei zijn de studenten van Up with People in Brugge. Ze logeren bij gastfamilies. Tijdens hun verblijf in Brugge brengen ze heel veel tijd door in scholen en werken ze mee aan diverse sociale projecten. Er kwam een speciaal voorbereidingsteam naar Brugge dat op zoek ging naar de gastfamilies en dat de andere activiteiten organiseert.

Muzikale show

Up with People is het best gekend voor hun muzikale show, die de hele familie aanspreekt. Tijdens hun vijf maanden durende tournee zullen de 100 studenten uit 20 landen tientallen steden bezoeken in de Verenigde Staten, Europa en Mexico. Al meer dan een halve eeuw treedt Up with People op. Ze speelden al voor miljoenen mensen over de hele wereld. "Onze nieuwste productie 'Live On Tour' deelt onze visie en hoop op een wereld waarin mensen elkaar meer vertrouwen en vredevoller met elkaar omgaan", zegt Eric Lentz, senior vice president van Up with People.

"De show bevat popmedleys, internationale dansen en originele Up with People-nummers, die mensen zullen inspireren om een positieve impact te hebben op hun eigen gemeenschap." En de show meemaken is niet de enige manier om betrokken te zijn bij de groep. Lokale jongeren tussen 17 en 29 jaar kunnen zich ook kandidaat stellen om mee te reizen met één van de komende tournees. De voorbije jaren reisden er al heel wat Bruggelingen mee. Recent nog Glenn De Kemel, Hadewig Claeys en Anne-Marie Brandstötter. (PADI)

Up with People, Sportzaal Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30, Sint-Andries-Brugge. Shows op zondag 20 mei van 15 tot 17 uur en eveneens op zondag 20 mei van 20 tot 22 uur. Ticket: 23 euro. Contact: jvandoorslaer@upwithpeople.org.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!