Umberto Tozzi geeft aanwezigen onvergetelijke avond in Kursaal Oostende

14/01/18 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:44

Normaal gezien stond de Italiaanse superster Umberto Tozzi met zijn show '40 jaar Ti Amo' op zaterdagavond 7 oktober 2017 op het podium van Kursaal Oostende. Het was dan al geleden van 12 oktober 2014 dat de zanger nog eens optrad in Kursaal Oostende. Helaas moest de zanger in oktober 2017 in laatste instantie afhaken.

Umberto Tozzi geeft aanwezigen onvergetelijke avond in Kursaal Oostende

Een foto met onze showbizzmedeweker PADI mocht ook niet ontbreken. © FODI

Niet wegens een verkoudheid of een ander griepje, wel wegens een operatie aan de blindendarm moest de zanger in oktober 2017 afhaken. Zijn management beloofde zeker terug te keren naar Oostende. Umberto Tozzi en zijn team hielden woord. Op vrijdagnamiddag 12 januari arriveerde de 65-jarige artiest met zijn gevolg in de badstad Oostende, waar hij - na intrek te hebben genomen in zijn hotel - eerst nog een hapje ging eten. Daarna begon de voorbereiding op zijn show in Kursaal Oostende.

Deze mensen beleefden een onvergetelijke ontmoeting met Umberto Tozzi. Je ziet van links naar rechts Alla Arakelian (Wervik), Angela Leta (Vichte), Keanu Deman (Vichte), Marleen Noreilde (Otegem), Umberto Tozzi en Salvatore Leta (Otegem).

Deze mensen beleefden een onvergetelijke ontmoeting met Umberto Tozzi. Je ziet van links naar rechts Alla Arakelian (Wervik), Angela Leta (Vichte), Keanu Deman (Vichte), Marleen Noreilde (Otegem), Umberto Tozzi en Salvatore Leta (Otegem). © FODI

Om klokslag 20.07 uur begon zijn show en die eindigde om 21.40 uur. Ruim anderhalf uur stond Umberto Tozzi op het podium voor een 1.400-tal aanwezigen, die in de wolken waren over zijn optreden. Zijn hit van 40 jaar geleden, 'Ti Amo', zong hij zelfs al als tweede nummer. Midden de show verdween de zanger plots naar de coulissen. Zijn orkest nam over én deed dat enkele nummers, waardoor ze ook hun eigen muzikaal ding konden doen en op die manier konden aantonen dat ze professionele muzikanten zijn, het béste van 't béste!

Umberto Tozzi tussen organisatoren Sofie Vandenbroucke en Willy Moeyaert.

Umberto Tozzi tussen organisatoren Sofie Vandenbroucke en Willy Moeyaert. © FODI

Umberto zong ook intieme songs, liet het publiek meezingen met 'Gente Di Mare' én 'Gloria' in een moderne versie, waarna hij - samen met het orkest - zijn publiek dankjewel zei en afscheid nam. Na een kort bezoek aan de backstage vertrok de zanger richting restaurant om nogmaals een hapje te eten. Eén dag later stond hij al op het podium in Hasselt en op maandagavond 15 januari zingt hij in de Carré in Amsterdam. De zanger, die al 32 miljoen cd's verkocht, kan de geur van het podium én het applaus van de mensen niet missen, want komede weken staat hij ook nog op het podium in Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk...

(PADI)

Wil je Umberto dichtbij aan het werk zien? Welkom dan op Het Schlagerfestival in Hasselt op vrijdag 23, zaterdag 24, zondag 25 en zaterdag 31 maart 2018, waar Umberto Tozzi ook op het podium staan. Info: www.hetschlagerfestival.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!