Tweede editie van Yesterdayland in Bobbejaanland

10/07/18 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:06

Op zondag 26 augustus is Bobbejaanland voor het tweede jaar op rij voor één dag Yesterdayland. Het legendarische park wordt ondergedompeld in een wereld vol muzikale klassiekers. Met bijna 8.000 bezoekers en een succesvolle festivaldag kreeg Yesterdayland vorig jaar de titel van Mooiste Retrofestival.

Tweede editie van Yesterdayland in Bobbejaanland

Vorig jaar was Frans Bauer ook van de partij. Na zijn optreden mengde hij zich tussen de menigte om foto's uit te delen en te poseren. © FODI

Wanneer we het lijstje artiesten en bands bekijken, is het alleen maar logisch dat Radio 2, de grootste familie van Vlaanderen, de schouders onder Yesterdayland plaatst. Maar liefst vier podia en een indrukwekkend lijstje van nationale en internationale artiesten staan op het programma: The Three Degrees, Gerard Lenorman, Vicky Leandros, Frank Boeijen, The Rubettes, Time Bandits, Raymond van het Groenewoud, Chris Andrews, BZN, Dave Berry...

Willy Sommers is één van de artiesten die zal optreden.

Willy Sommers is één van de artiesten die zal optreden. © Jens

In het theater serveert levende legende Willem Vermandere zijn liedjes uit de Westhoek die dit jaar precies 50 jaar geleden voor het eerst boven de doopvont werden gehouden. Specials rond Bobbejaan Schoepen, The Bee Gees, Elvis Presley, Roy Orbison komen ook aan bod. Laatstgenoemde ging dit jaar precies 30 jaar geleden van ons heen. Roy Orbison krijgt dan ook een speciaal eerbetoon.

Onze showbizzmedewerker PADI op Yesterdayland 2017 in het bijzijn van zanger Alan Williams van The Rubettes.

Onze showbizzmedewerker PADI op Yesterdayland 2017 in het bijzijn van zanger Alan Williams van The Rubettes. © FODI

Radio 2 heeft zijn eigen Lage Landen Podium en presenteert onder andere Frans Bauer, Willy Sommers, Gerard Joling, Sam Gooris. Ze halen ook zowaar Lou Depryck naar Yesterdayland voor de hits van Lou & The Hollywood Bananas en Two Man Sound. Dag Allemaal bouwt een eigen magazinedorp en Ment TV trekt in de vooravond in de arena de polonaise op gang. Er zijn retro drank- en foodstands, zelfs een heerlijke Rockabilly Burger, verfrissende Disco Shakes en Pop Cocktails. Terwijl de muziek overal in het park te horen is, kan je met je toegangsticket ook terecht op alle attracties.

Yesterdayland op zondag 26 augustus in Bobbejaanland vanaf 10 uur. Non-stop livemuziek en topentertainment, in een sfeerrijk verlicht pretpark. Het retrofestival wordt afgesloten met feeëriek vuurwerk. Toegang: 49,50 euro (kinderen van 3 tot 10 jaar: 25 euro), inclusief toegang tot alle attracties. Kies je voor een ticket via Ticketmaster (ticketmaster.be) en doe je dat tot en met 10 juli, dan mag je gratis mee met de autobus met vijftien routes en meer dan 100 opstapplaatsen. Kies je voor een ticket via Bobbejaanland (bobbejaanland.be) en doe je dat tot en met 10 juli, dan krijg je een early bird van 10 euro. Alle info: www.yesterdayland.be.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!