Tim Saey uit Beernem speelt aartsbisschop Mozart! - de Musical

06/12/17 om 09:55 - Bijgewerkt om 09:54

Vanaf zondag 10 december kan het grote publiek gaan kijken naar de Nederlandstalige bewerking van de spektakelmusical Mozart! - de Musical in de Stadsschouwburg van Antwerpen.

Tim Saey uit Beernem speelt aartsbisschop Mozart! - de Musical

Eén van de hoofdrolspelers is Tim Saey uit Beernem, die aartsbisschop Hieronymus Colleredo speelt.

Na de vooropleiding musical aan de Kunsthumaniora Antwerpen studeerde Tim in 2014 af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Hij werkte hier met o.a. Lulu Aertgeerts en Frank Van Laecke. Hij volgde zangles bij Pascale De Turck, Inge Minten en Peter Desmet. Tijdens zijn opleiding werkte Tim mee aan de studentenprojecten Musicallabo 2012 : Terminus en Musicallabo 2013 : De Maagd van Orlèans. Voor deze laatste voorstelling componeerde hij ook de muziek.

Tim Saey (rode kledij) in actie in Mozart! - de Musical

Tim Saey (rode kledij) in actie in Mozart! - de Musical © (Foto's Luk Monsaert)

Zijn eerste professionele productie wasAssepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal, waar Tim stage liep bij het ensemble. Eind vorig jaar was hij lid van het ensemble bij Beauty and the Beast, waar hij als understudy ook de rol van het beest mocht vertolken. Eerder was hij te zien in Albert 1 als Ludwig en understudy; Albert 14-18 de spektakel musical als ensemble en understudy Sergeant Dedecker; Piano Plage als Igor en De Sinterklaas Theatershow als Deugnietpiet. Hoewel hij het liefst op de planken staat heeft Tim nog andere artistieke bezigheden.

Tim Saey uit Beernem speelt aartsbisschop Mozart! - de Musical

Zo vertolkte hij een gastrol in de tv-reeks Nachtwacht op Ketnet en leent hij zijn stem aan verschillende animatiefiguren, waaronder Gabe in de Disneyserie Elena van Avalor. Diezelfde stem kan je ook herkennen op de soundtracks van Sacco & Vanzetti en Kiss Me Kate. Als zanger en pianist is Tim actief in verschillende muziekprojecten, zoals backing vocal bij Helmut Lotti. Bij de Grungblavers treedt hij als muzikaal duo op met Liesbeth Roose. Hij is ook de frontman van de nieuwe partyband XQUEEZE. In Mozart! - de Musical vertolkt Tim de rol van Hieronymus Colloredo.

(PADI)

Info en tickets : www.musichall.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!