The Singing Factory presenteert spraakmakende musical over het leven achter de Berlijnse Muur

De cast en de jongeren die meespelen in 'November 89'. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Na het overweldigende succes van ‘Magdalena’ – een pakkende musical over het schrijnende, waargebeurde verhaal van de Ierse ‘Magdalene Laundries’ – brengt productiehuis The Singing Factory met ‘November 89’ een geheel nieuwe en wederom spraakmakende musicalcreatie van dezelfde makers.

‘November 89’werpt – 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur – een unieke blik op het leven achter de Muur, op vriendschappen en families die verwoest worden en keuzes die je maakt in tijden van onrust. Sam Verhoeven (Lelies, MUERTO, Magdalena,…) schrijft de muziek en de zeer getalenteerde Wanne Synnave (22 jaar, Mechelen) tekent net als bij ‘Magdalena’ voor het script en de liedteksten. Leading lady van de Vlaamse musical Anne Mie Gils (Jesus Christ Superstar, Daens, Elisabeth, Fame, De Muze van Rubens, Sunset Boulevard,…) regisseert de nieuwe productie.

Maar liefst 44 jongeren van het jongerenkoor Youforia (15 – 25 jaar) – die u ook aan het werk kon zien tijdens het afgelopen seizoen van Belgium’s Got Talent – krijgen na hun glansprestatie in ‘Magdalena’ opnieuw de kans om te schitteren en ervaring op te doen. Hoofdrollen zijn er voor Aaron Blommaert (16 jaar, Aalst), Tuur Verelst (16, Vorselaar), Remi De Smet (17, Zwijnaarde), Lotte Heuten (16, Boom), Hanne Verstraeten (18, Oud-Heverlee), Emma Vanthielen (16, Nijlen) en Ryan Joostens (18, Mechelen). Zij krijgen in de hoofdcast de nodige professionele ondersteuning en ervaring naast zich met Maike Boerdam (Big & Betsy, De Rozenoorlog, Annie, Miss Saigon, Evita, Marry Poppins,…), Sébastien De Smet (Suske en Wiske, War Horse, Piaf, Rocky Horror Show,…) en Saïn Vantomme (Rapunzel, Songs for the Fallen, Rocky Horror Show, Next To Normal,…).

‘November 89’ gaat in première op 9 november 2019 in het Zuiderpershuis te Antwerpen, dag op dag 30 jaar na de val van de muur, en zal daar te zien zijn tot en met 24 november 2019. Tickets en info: www.singingfactory.be

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier