The Little Mermaid: visuele effecten geven extra dimensie aan Disney-musical

19/12/17 om 10:15 - Bijgewerkt om 10:13

In aanwezigheid van talrijke bekende Vlamingen vond de première plaats van de Disney-klassieker The Little Mermaid in Flanders Expo in Gent.

Na het succes van Beauty and the Beast in 2016 besloot het productiehuis Marmalade, in samenwerking met Walt Disney Theatrical Productions, om de Disney-musical The Little Mermaid voor het eerst in de Belgische musicalgeschiedenis naar ons land te halen.

"Zonder te raken aan de kracht en magie van het verhaal en de liedjes, kregen we dankzij Disney toestemming om de bekende musicaluitvoering een nieuwe, moderne invulling te geven", zegt Yoshi Aesaert, producent Marmalade. Wie erbij was, gaf toe : wat een prachtige musical, wat een adembenemend spektakel met zoveel visuele effecten. Disneyfilms stralen magie uit, spreken tot de verbeelding, voeren je mee naar een wondere wereld.

Marmalade is erin geslaagd deze magie dichter bij het publiek te brengen, namelijk met hun eigen musical versie van The Little Mermaid alias De Kleine Zeemeermin. Dankzij de visuele effecten en een uiterst uitgekiende belichting kom je als bezoeker terecht in de wereld van verwondering, getekend door Disney. Bij momenten is de beleving zelfs verbluffend. Kosten noch moeite werden gespaard om je in de magische wereld van Disney onder te dompelen. Dankzij imposante decorwissels leef je mee met Ariel, gespeeld door Ianthe Tavernier. Wat een vertolking schenkt zij ons, het ondeugende speelse karakter van de kleine zeemeermin is perfect gespeeld, haar zang is voortreffelijk. Bovenal zet ze een heerlijke Ariel neer: heel dartel, maar ook intens gevoelig. Disney zelf zou trots zijn. Haar talent is boeiend om te zien, wanneer ze even op haar miniek is aangewezen in het verhaal waar Ariel haar stem kwijt is. Dit heb je voortreffelijk gebracht, Ianthe !

Ook een pluim voor Juan Gerlo, bekend van Ghost Rockers. Natuurlijk ook felicitaties voor de andere castleden : Anne Mie Gils, Kobe Van Herwegen, Hans Peter Janssens, Jan Schepens, Frank Hoelen, Nordin De Moor, Marc Lauwrys en Ivan Pecnik. De voltallige cast verwent ons op alle vlakken met zang, humor én liefde. Dat zijn de sterke punten van deze musical en dus ideaal voor een uitstapje met het voltallig gezin.

(PADI)

Tickets zijn verkrijgbaar via www.thelittlemermaid.be of tel. 070 275 010 (max. 0,30 cent/minuut - enkel op werkdagen tussen 9.30 en 17.30 uur). Groepen vanaf 20 personen ontvangen een korting van 10% op de ticketprijzen. Een all in viparrangement is beschikbaar vanaf 185 euro per persoon exclusief btw (minimaal tien personen). Voor een sprookjesachtige driegangenmaaltijd in restaurant The Little Mermaid betaal je 45 euro of 24,50 euro voor kinderen tot 12 jaar.