Sterke show én prachtige cd van Amaryllis Temmerman in Het Koetshuis in Roosdaal

25/10/17 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:32

Amaryllis Temmerman stelde haar nieuw album 'Dromen en drinken'voor in Het Koetshuis in Roosdaal. Johny Voners verwelkomde het publiek op zijn eigen ludieke en vooral persoonlijke manier.

Sterke show én prachtige cd van Amaryllis Temmerman in Het Koetshuis in Roosdaal

Amaryllis op het podium. © Christine

Met Welkom in dit huis werden we begroet door Amaryllis zelf. Beetje bij beetje onthulde de zangeres hoe de nummers tot stand waren gekomen. Als tweede liedje bracht zij Nu of nooit, gevolgd door Ik mis je zo, een liedje waarvan de tekst door Amaryllis zelf werd geschreven en de muziek door Tom Vanstiphout, een klassegitarist bekend van onder andere bij Clouseau. Amaryllis vertelde ook aan het publiek anekdotes uit haar kindertijd. Toen had ze al veel fantasie. Ze speelde ook een hoofdrol in Alice in Wonderland. Dit alles leverde haar inspiratie op voor het lied Mooie tijd.

Gastpresentator Johny Voners.

Gastpresentator Johny Voners. © Christine

En dan was het tijd voor een belangrijk moment, want het eerste exemplaar van haar album kreeg ze uitgereikt door gastpresentator Johny Voners. Amaryllis bedankte en zong verder Dromen en drinken, de titelsong van haar album. Ook Liefde voor mijn leven werd op het publiek losgelaten. Een nummer met een tof ritme en een heel mooie tekst. Je krijgt zin om die song regelmatig te beluisteren en luid mee te zingen waar je ook bent. Voor Amaryllis gaat dit liedje enerzijds over haar partner Serge en anderzijds over Rox, het kindje van haar broer van wie zij - tot haar grote trots - fairy-godmother mocht worden. Amaryllis bracht ook Zoals toen, een liedje waarvan de tekst haar - zoals ze het zelf zei - precies werd ingefluisterd door Toon Hermans net na zijn overlijden. Dit liedje staat al op een vroeger album. De nieuwe single Handen op je rug gaat over een crisis in een relatie, maar geen gevolg van overspel.

Gitarist Tom Vanstiphout.

Gitarist Tom Vanstiphout. © Christine

Deze single behaalde een A-rotatie op Radio 2. Vervolgens bracht Amaryllis het nummer 1 moment, de eerste track op de cd. De laatste nacht - een liedje uit haar debuutoptreden - werd in een nieuw kleedje gestopt, net als het liedje In alle eenvoud. Vroeger was dat God in alle eenvoud, waarmee Amaryllis deel nam aan de preselecties van Eurosong. De aanwezigen werden nog getrakteerd op een aantal bisnummers, die eveneens door iedereen werden gesmaakt. Diverse collega's (Sabien Tiels, Eveline Cannoot, Barbara Dex en David Vandyck) woonden de cd-voorstelling bij en stelden net zoals wij vast dat het goed was, zelfs meer dan goed. Chapeau voor Amaryllis én Dromen en drinken.

(PADI)

Sterke show én prachtige cd van Amaryllis Temmerman in Het Koetshuis in Roosdaal

© Christine

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!