Stedelijke Basisschool Larum uit Geel wint dagje Bobbejaanland én optreden BlitZ in Lichtaart

30/06/18 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

De Stedelijke Basisschool Larum uit Geel zal het einde van het schooljaar 2017-2018 niet vlug vergeten. Deze school won immers de BlitZ-wedstrijd. De 370 leerlingen mochten gratis binnen in Bobbejaanland en kregen als toetje een privé-optreden van Pieterjan Beheydt uit Otegem en Jens Declerck uit Meulebeke alias het kidspopduo BlitZ. Op het einde van hun optreden was de groep jongeren al echter sterk uitgedund wegens terug op tijd vertrekken met de autobus naar hun school.

Stedelijke Basisschool Larum uit Geel wint dagje Bobbejaanland én optreden BlitZ in Lichtaart

Het was ons dagje niet, want onze trip naar Bobbejaanland was er één dat we niet snel zullen vergeten wegens file, file en nog eens file. Maar liefst drie uren zaten we in de auto vanuit onze gemeente Ingelmunster tot aan Bobbejaanland in Lichtaart. Tijdens de rit belden we handsfree het BlitZ-duo op, want 't zou toch erg zijn indien ze al zouden beginnen zonder dat we aanwezig waren. We vernamen goed nieuws: Pieterjan Beheydt van BlitZ zat ook in dezelfde file, want hij kon pas vanaf 's middags zijn werk bij de jeugddienst in Avelgem verlaten om naar Lichtaart te rijden. We waren er dus gerust in.

Toen we om 15 uur arriveerden - ze zouden beginnen om 15 uur - en aan kassa één te horen kregen dat we zonder problemen naar binnen mochten - want ze wisten ervan dat we aankwamen - haalden we opgelucht adem. Maar daar was een veiligheidsagent het niet mee eens. De mevrouw aan kassa één zei ga via die ingang naar binnen en zeg dat je mag van mij. De veiligheidsagent zei hier komt er geen pers door en niemand heeft mij daarover op de hoogte gebracht. Hij nam contact op met kassa één en we hoorden de mevrouw duidelijk zeggen: natuurlijk mogen ze binnen ! Oeff, we waren binnen. Nu vlug de plaats zoeken waar BlitZ ging optreden.

Toen we eraan kwamen, stond het duo al op het podium met voor zich een schare kinderen. 370 ? We dachten toen al dat het veel minder was. Toen BlitZ de Samson & Gert Medley zong, hoorden we plots een fluitsignaal van een verantwoordelijke van de school. Direct stonden enkele klassen keurig in de rij en weg waren ze, terug richting school. BlitZ bleef maar glimlachen en zingen. De aanwezig jeugd van de andere lagere klassen bleef wel ter plaatse en zong uitbundig mee. Liedjes als de Selfie Medley, Doe de dabidee en Kids Medley hadden ze blijkbaar goed ingestudeerd en ze deden dat voortreffelijk. Na deze song verliet BlitZ het podium en kwam DJ Klaas Lambrecht uit Tielt op het podium. De song van Jebroer deed de jongeren compleet uit de bol gaan. Na een kwartier verliet de dj het podium. Gelukkig bleven de lagere klassen nog staan om als afsluiter - samen met BlitZ - de nieuwe song Coco Caramba te zingen én te dansen. 'Met dit liedje sluiten we het schooljaar af", zegt het kidspopduo in de microfoon.

Voor BlitZ is Coco Caramba dé nieuwe zomerdans van 2018. Het liedje werkt aanstekelijk, de bijhorende clip is prachtig. Net zoals vorig jaar danste BlitZ, samen met alle Vlaamse basisscholen, het schooljaar uit. Vorig jaar kende deze actie een heel groot succes, waarbij meer dan 30.000 kinderen op hetzelfde moment het schooljaar al dansend afsloten. Dit jaar schreven zich 100 scholen in voor de wedstrijd rond de Coco Caramba. Uit meer dan 100 filmpjes waarin scholen Coco Caramba op een originele manier dansten werd er één winnaar uitgehaald en dat was de school SBS Larum uit Geel. Deze school won gratis tickets voor Bobbejaanland en als toetje hét optreden van BlitZ. Er waren duidelijke afspraken gemaakt, maar helaas veranderde het uur van optreden veelvuldig (eerst stond het om 16 uur, dan 15.30 en op 't laatst om 15 uur geprogrammeerd) en vertrokken veel van de leerlingen vroeger terug naar school, waardoor de massa niet voor het podium stond. We vonden het zelf wat on-respectvol dat er plots een fluitje werd bovengehaald, waarna enkele klassen

vertrokken. Dit net tijdens het optreden van BlitZ. Maar wie tot het laatste bleef, zal beamen dat het kidspopduo BlitZ een prachtig optreden gaf en dat niets anders dan glunderende gezichten Bobbejaanland verlieten. Of toch de kids die er toen nog stonden...

(PADI / Foto's: PADI & Jens)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!