Sioen eert Gorki in bloot bovenlijf op Grote Markt in Mechelen

22/07/18 om 17:11 - Bijgewerkt om 17:27

De viering van de nationale feestdag in Mechelen werd op een toch wel heel verrassende manier afgesloten door Frederik Sioen, die het populaire lied Mia van Gorki alias wijlen Luc De Vos bracht.

Sioen eert Gorki in bloot bovenlijf op Grote Markt in Mechelen

Sioen begon te zingen en plots zei hij tegen het talrijk opgekomen publiek: "We gaan dat doen als eerbetoon in ontbloot bovenlijf, speciaal voor Gorki!" Een van de muzikanten deed net hetzelfde, waarna Sioen dit populaire nummer zong met nu heel wat backing vocals, want het aanwezige publiek zong massaal mee. "Sterren komen sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan. Mia heeft niet afgezien. Ze vraagt kun jij nog dromen...?"

Even later liet Sioen het volgende door de microfoon weergalmen: "Alleen Voske blijft bestaan. Alleen Luc De Vos blijft bestaan." Op het einde van zijn song leverde hem dat een daverend applaus op. Sioen knikte naar het publiek en sloot af met de mooie woorden: "Dankjewel en zorg goed voor elkaar!"

Sioen eert Gorki in bloot bovenlijf op Grote Markt in Mechelen

Aansluitend zou er vuurwerk zijn, maar wegens de droogte werd besloten daarvan af te zien. Na de Sioen-ode aan Gorki vertrokken de meeste bezoekers naar een andere bestemming, terwijl nog heel wat andere mensen gezellig bleven keuvelen op de diverse terrassen op de Grote Markt van Mechelen.

De Belpop Bonaza Sessie 2018 was een heel geslaagde editie. Er waren diverse optredens, waaronder van Jan De Smit, Liliane Saint-Pierre, JackoBond, Marcel Vanthilt, de 78-jarige André Brasseur en Sioen.

(PADI - foto's gsm PADI)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!