Seniorennamiddag De Kippe in Merkem met enkel West-Vlaamse artiesten

Redactie KW

Axel Lane uit Kortrijk, Paul Bruna uit Middelkerke en Herbert Verhaeghe uit Kuurne stonden tussen de aanwezigen tijdens de seniorennamiddag in De Kippe in Merkem, in het kader van een maandelijkse VBRO Matinee.

Enkel West-Vlaamse artiesten mochten het vooral West-Vlaamse publiek verwennen met hun vrolijke muziek. Axel Lane – die al 26 jaar op het podium staat – zong o.a. ‘Het mooiste moment’, ‘I can see clearly now’, ‘I will always love you’, ‘Voel mijn hart’, ‘Ik moet je nu wel laten gaan’…

Seniorennamiddag De Kippe in Merkem met enkel West-Vlaamse artiesten

Fanclub van Paul Bruna

Voor de pauze trad Paul Bruna op. Hij zong uit zijn rijk repertoire heel wat liedjes, waaronder ‘Heel mijn leven’, ‘Vrijgezel’, ‘Het kan niet zijn’, ‘Als je lacht’, ‘Kleine café’, ‘Malle Babbe’… Na een heerlijke pannenkoek met koffie was het de beurt aan Herbert Verhaeghe. De zanger trad een dag eerder in Klerken op. Dezelfde avond moest hij nog optreden in Blankenberge. Er waren heel wat mensen aanwezig van zijn fanclub om met zijn mooie liedjes mee te zingen. Herbert weet hoe hij het publiek moet inpalmen. Hij vroeg: “Ben jij ook verliefd op mij?”

Seniorennamiddag De Kippe in Merkem met enkel West-Vlaamse artiesten

Een goede vraag om te starten met een van zijn songs. Herbert had een mooi repertoire opgesteld: ‘Vaar je mee’, ‘Godenkind’, ‘Laat de zomer’, ‘Mooi om te zien’, ‘Elisa’, een Benny Neyman-medley… “Ik kreeg de vraag om na de pannenkoek licht verteerbare muziek te zingen, maar ik heb maar zo’n muziek”, glimlacht Herbert.

Seniorennamiddag De Kippe in Merkem met enkel West-Vlaamse artiesten

Jarige Christiane

In de zaal zat ook Christiane Garwig uit Middelkerke. Ze blies die dag 73 kaarsjes uit. Ze stond 40 jaar achter de toog van café De Gouden Appel aan de Iepersteenweg in Woumen. “Elf jaar geleden ben ik ermee gestopt”, vertelt ze. “Nu woon ik in Middelkerke.” Daarna lieten we de jarige poseren tussen Axel Lane en Paul Bruna. “Ik kom regelmatig naar hier, maar vandaag is wel een speciale dag.” Christiane bracht haar vriendinnen Trees, Christine en Christiane mee voor een leuke namiddag. (PADI)

Op donderdag 11 april zijn er opnieuw optredens in De Kippe (Stationsstraat 50a in Merkem). Op het programma staan optredens van Paul Bruna, Kurt Crabbé en Frank Valentino. De deuren gaan open om 13.30 uur, de muziek start om 14 uur. Toegang kost 15 euro, met een gratis koffie en pannenkoek. Er is een mogelijkheid tot eten. Reserveren kan via 050 33 33 83 of info@vbro.be. Bellen kan iedere werkdag van 8 tot 20 uur.

Foto’s PADI & Daniël

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier