Paul Bruna, Kurt Crabbé en Frank Valentino houden eerbetoon voor Paul Severs in De Kippe

Paul Bruna, Frank Valentino en Kurt Crabbé hielden een eerbetoon aan Paul Severs. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De maandelijkse gezellige namiddagshow in De Kippe in Merkem begon deze keer op een heel andere manier, dan dat de ingeschrevenen gewoon zijn. Normaal start die namiddagshow rond 14 uur met de VBRO-tune en daarna met een eerste artiest.

Deze keer was de laatste artiest om op te treden ook op tijd ter plaatse, zodat Kurt Crabbé en Paul Bruna hun collega Frank Valentino de gelegenheid gaven om hem eerst om te kleden. Met een kwartiertje vertraging kon de VBRO-namiddag starten met een eerbetoon aan wijlen Paul Severs, die op dinsdag jl. overleed op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van een valpartij met hersenbloeding en hartinfarct. “Het is precies één jaar geleden dat Paul Severs hier kwam zingen in De Kippe”, zei Paul Bruna tegen het publiek. “Ze zeggen wel: van de doden geen kwaad woord, maar ik weet niet of er één iemand in heel Vlaanderen een kwaad woord kan zeggen over Paul Severs. Ik vraag aan de aanwezigen om een kleine minuut stilte te houden ter ere van Paul Severs.”

Een deel van het publiek stond spontaan recht en applaudisseerde voor de overleden zanger.
Een deel van het publiek stond spontaan recht en applaudisseerde voor de overleden zanger.© FODI

Daarna weerklonk de muziek van Geen wonder dat ik ween, een nummer van Paul Severs. De drie artiesten zongen het samen, bijgestaan door het publiek. Daarna volgde een warm applaus voor de overleden zanger. Kurt Crabbé mocht dan de namiddagshow openen. “We gaan er hier een feest van maken”, zei hij. “Paul zou dat ook zo hebben gewild. Hij zei altijd: je moet genieten van het leven.” Na deze woorden begon er inderdaad een groots muzikaal feest in De Kippe in Merkem.

(PADI & Daniël)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier