Niels Destadsbader met 'Dertig' na een week op één in de Ultratop 200 Albumchart

12/06/18 om 19:29 - Bijgewerkt om 19:28

Exact één week na release komt Dertig, het tweede studioalbum van Niels Destadsbader uit Deerlijk, op een verpletterende eerste plaats binnengestormd in de Ultratop 200 Albumchart. Zijn nieuwste album Dertig was nog voor de release vorige week al ver voorbij de gouden status (10.000 exemplaren). Daarmee is het veruit het best verkopende album in de volledige Benelux.

Niels Destadsbader met 'Dertig' na een week op één in de Ultratop 200 Albumchart

Niels Destadsbader stelde recent nog zijn nieuw album voor in K-Kortrijk. © FODI

Alsof dit mooie nieuws nog niet mooi genoeg is, verovert Niels na elf weken op nummer twee ook de eerste plaats in de Vlaamse Ultratop 50 singlechart met zijn single Verover mij. Vorige week kondigde Niels nog een tweede concert in het Antwerpse Sportpaleis aan op 1 november.

Het lijkt Niels tegenwoordig voor de wind te gaan. Hij plukt vandaag de vruchten van het jarenlange timmeren aan een plaatsje naar de top. "Liefde voor Muziek was voor mij een kans om mij te laten zien en horen aan een nieuw en groter publiek", zegt hij. "Dat zij nu ook benieuwd zijn naar hoe mijn eigen nummers klinken, is het mooiste compliment dat ik maar kan krijgen."

Deze zomer wordt Niels 30, een mijlpaal in een mensenleven. De titel van z'n nieuwe album en bijhorende Sportpaleisconcerten waren dan ook snel gekozen. Niels en zijn kompaan Miguel Wiels schreven voor dit album heel wat van de songs zelf, al werden er ook een paar liedjes geschreven samen met ronkende namen zoals Stefaan Fernande, Sarah Bettens, Udo Mechels, Yannic Fonderie... De tracklisting werd verder gecomponeerd met een selectie nummers uit Liefde voor Muziek. Samen met producer Ronald Vanhuffel en een keur aan muzikanten kreeg Dertig de sound die Niels voor ogen had.

De lat voor zijn debuutalbum Speeltijd lag destijds al erg hoog. Op Dertig hoor je echter een nog straffere Niels Destadsbader aan het werk. Dertig van Niels Destadsbader ligt nu in de rekken en is ook digitaal beschikbaar als download of via streaming.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!