Nederlandse artiest Danny Diëgo brak in Vlaanderen door na optreden in… Ieper

De Nederlandse artiest Danny Diëgo brak in Vlaanderen door na een optreden in Ieper. © foto PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Begin dit jaar maakte de Nederlandse artiest Danny Diëgo zijn opwachting in Vlaanderen met het opgewekte nummer Zo komen dromenuit. Meteen sloot vrouwelijk Vlaanderen deze 34-jarige artiest uit Almere, dichtbij Amsterdam, en een van Nederlands meest gefotografeerde mannen in de armen.

Nu scoort Danny met het ijzersterke Zij is vuurwerk, een liedje waarbij zelfs de donkerste wolken meteen verdwijnen. Danny heeft door een optreden een band met Ieper.

“Ik begon met zingen in 2015. Negen jaar ervoor had ik een andere carrière. Die zei ik vaarwel door omstandigheden waar ik mij niet op mijn gemak voelde. Ik had geen plezier meer in wat ik deed. Drie jaar geleden bracht ik een nieuwe track uit. Ik wilde iets doen waarvan ik blij zou worden en ook mijn droom nastreven. Want mijn droom, dat is muziek. Ik mocht op een van de grootste festivals in Nederland optreden en ‘t was direct boem. Zo komen dromen uit werd een hit. De reden? Ik denk dat ik de juiste elementen gebruikte voor die song. Ik heb een eigen smaak, liet mijn eigen stijl erop los.”

Bracht je al een album uit in Nederland?

“Neen, ik heb nog geen album. Ik bracht wel mijn zevende single Zij is vuurwerk uit. Weet je, ik ben nog altijd een beetje op zoek. Wat wil ik precies brengen? Schlager of popmuziek? Ik voeg nu die twee genres in mijn nummers, waardoor ik mijn eigen sound heb. Wat ik in de toekomst zal doen, weet ik nog niet. Meer schlager of meer pop?”

Tijdens je optredens voel je toch wel aan wat het publiek verkiest: schlager of pop?

“Dat is juist, maar ik denk over alles wat na wat ik doe. Zolang ik het lekker dicht bij mezelf kan houden, voel ik mij happy. Ik wil mijn vrolijk gevoel blijven uitstralen naar het publiek toe. Ik ben een persoon die heel positief is ingesteld en ook dat wil ik delen met mijn publiek. Mijn muziek moet de mensen vrolijk maken.”

Je stond net op het podium van Ment TV in Diksmuide. Is het de eerste keer dat je in West-Vlaanderen zingt?

“Ik zat 4,5 uur in de auto om van mijn woonplaats dichtbij Amsterdam op tijd in Diksmuide te geraken. Maar neen, ‘t is niet mijn eerste optreden in West-Vlaanderen. Vorig jaar was ik aanwezig in Ieper. Dat was mijn eerste optreden op West-Vlaamse bodem. Ik wist niet wat ik meemaakte. Ik stapte die tent binnen en er zaten daar 1.000 mensen op hun stoel neer. Ik vroeg mij af waarom die mensen op een stoel zaten? In Nederland staat iedereen recht. Ik schrok ook van Ment TV. Ik wist niet dat ze al lang mijn videoclips draaiden. Tijdens dat optreden bemerkte ik dat mensen mijn teksten al uit het hoofd konden meezingen en pas daarna kwam het uit dat dit door die clips op Ment TV kwam. Vorige week stond ik terug op hetzelfde podium in Ieper. Ik heb die mensen van harte bedankt voor de kans die ze mij gaven. Dankzij dat optreden in Ieper begon mijn carrière in Vlaanderen plots in een stroomversnelling te geraken.”

PADI met Danny Diëgo.
PADI met Danny Diëgo.© foto PADI

Vanaf september ga je ook optreden met de Nederlandse zanger/accordeonist Johan Veugelers en de Vlaamse ambiancemaker Sammy Moore in het project ‘t Gezelligste Caféfeest. Een ideaal concept, want Vlaanderen staat ervoor bekend van graag uit de bol te gaan. Van wie komt dat idee?

“Dat is een idee van Gino Moerman. Gino had al een tijdje dat idee bedacht. Het was enkel nog even zoeken naar de geschikte artiesten om ermee uit te pakken. Gino nam contact op, we bespraken het concept en ik vond het alvast hartstikke leuk om te doen. Ik kende Sammy en Johan al via de sociale media. Ik wist al welke muziek ze brengen.”

Het zullen dus allemaal vrolijke meezingers worden die jullie met dat nieuwe project brengen. Of toch niet?

“Johan zit ook nog bij De Stoempers. Hij heeft het al druk, maar we gaan inderdaad plezier maken. Ieder individu brengt zijn eigen muziek, aangevuld met medleys, enz. Vanaf september gaan we ervoor.”

Dat project zal veel van je tijd vergen. Komt er in het najaar toch een eigen cd uit?

“Ik ben nog maar bezig met mijn carrière in Vlaanderen. Ik investeerde al veel euro’s in mijn muziek. Muziek is mijn leven, maar er moet ook geld binnen komen. Ik ben drie keer per week aan het repeteren. Door het project ‘t Gezelligste Caféfeest kunnen er wat euro’s binnen stromen, zodat ik verder kan investeren in mijn carrière.”

Een laatste vraag: kan het zijn dat je te zien bent in de jongste clip van zangeres Lindsay?

Danny : “Dat klopt. Daarin speel ik een ober, met wel heel veel aandacht voor vrouwelijk schoon. Ik kende Lindsay uiteraard al van haar muziek, maar de samenwerking was heerlijk. Wat een fijne en professionele vrouw is zij.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier