Nederlandse artiest André Hazes pakt uit met extra concert in het Fabriekspand in Roeselare

André Hazes in actie op Het Schlagerfestival in Hasselt. © Jens
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zaterdagavond 6 april is de Nederlandse artiest André Hazes nog één keer te zien op Het Schlagerfestival in Hasselt, waar hij natuurlijk naast zijn superhit Leef ook Een beetje verliefd, Bloed Zweet en Tranen én Zij gelooft in mij zingt.

In het najaar pakt André uit met een tournee doorheen Vlaanderen. Op zaterdag 26 oktober staat hij in de AB in Brussel. Op vrijdag 8 november is hij te gast in Capitole Gent, op zaterdag 9 november in Ethias Theater in Hasselt en op zondag 10 november in Kursaal Oostende. Met uitzondering van de AB zijn al de andere shows praktisch uitverkocht. Zopas kregen we melding dat er nog één extra show bijkomt, namelijk op zondag 27 oktober in het Fabriekspand in Roeselare.

Vorig jaar in oktober hadden we een babbel met André Hazes nav. zijn nieuw album ‘Anders’. Pas daarna is de single ‘Leef’ nog meer een eigen leven gaan leiden bij het publiek. Had André dat nog verwacht?

André: “Toen ik hier Leef uitbracht, wist ik wel dat dit liedje niet hetzelfde effect zou hebben als in Nederland. Die song is al vier jaar oud. En plots wordt Leef terug opgepikt en is het inderdaad hier ook een monsterhit. Ik ben heel blij dat ik hier in Hasselt mag staan (ons gesprek vond plaats op vrijdagavond 26 maart voor aanvang van Het Schlagerfestival in Hasselt, padi). Het is voor de eerste keer dat ik in zo’n grote zaal in Vlaanderen als headliner zing. Ik hoop dat het publiek uit de bol gaat.”

Jij mag West-Vlaanderen dankbaar zijn, want het is door The Voice Kids en die West-Vlaamse jongen dat je single ‘Leef’ plots een eigen leven ging leiden. Juist?

André: “Ik ben die jongen zeker dankbaar. Dat kindje bracht dat liedje inderdaad tijdens The Voice Kids en ik kreeg ook hulp tijdens de Warmste Week van Studio Brussel. Dit radiostation draaide dat liedje ook heel veel tijdens de week.”

Je bent nu ook razend populair in Vlaanderen. Is nu alles wat je op muzikaal vlak doet rozengeur en maneschijn? Verloopt nu alles op wieltjes?

André: “We hebben heel hoge verwachtingen in Vlaanderen. Nu moeten we het goed aanpakken. We gaan het aanpakken zoals we het deden in Nederland. Toen hadden we daar ook eerst succes met Leef. We gaan dezelfde tracking doen zoals in Nederland. Dan verwachten we dat we het ook zo goed gaan doen in Vlaanderen.”

Nederlandse artiest André Hazes pakt uit met extra concert in het Fabriekspand in Roeselare
© Jens

Wat doet dat met een artiest wanneer je verneemt dat één van je nummers overal wordt meegezongen. Toen ik recent naar een pensionering ging, lag voor die mevrouw het liedje Leef op. DJ’s draaien ook vaak dat liedje op allerlei feestjes. Dit nummer hoorden we zelfs weerklinken als opwarmer op een andere schlagerfestival.

André: “Het liedje is nu vier jaar oud en ik weet echt niet wat er allemaal aan het gebeuren is. Als artiest is het écht dàt wat je wilt ! Nu ben ik zelfs al headliner op het Schlagerfestival in Hasselt. Dit zijn dingen waarvan ik vier jaar geleden nog niet van durfde dromen.”

Is het vandaag de eerste keer dat je op dit Schlagerfestival te gast bent?

André: “Neen, ik was hier drie jaar geleden ook al eens en zes jaar geleden nog een keer.”

Maar nu is het toch anders dan toen. Nu zal iedereen je naam schreeuwen en meezingen. Zorgt dat voor enige stress?

André: “Ik vind het heel lekker dat ik op het einde van Het Schlagerfestival mag zingen. Ik hoop dat ze los gaan, dat vind ik leuk. Het kan alleen maar een feestje worden.”

Wat vind je speciaal aan Het Schlagerfestival in Hasselt?

André: “Ik ken deze schlagerparade niet zo goed, maar ik denk dat ik dat wel mag vergelijken met wat we in Nederland hebben. Bij de Toppers in Nederland is iedereen verkleed, dit hoort een beetje bij mij.”

Je nieuwe tour, wordt dat een speciale tournee?

André: “Het wordt gewoon een André Hazes Show van twee uur. Het is voor het eerst dat ik in de theaters sta. De voorverkoop verloopt super. Bijna compleet uitverkocht, met uitzondering van de AB in Brussel. Het wordt geweldig!”

André Hazes, samen met onze showbizzmedewerker PADI.
André Hazes, samen met onze showbizzmedewerker PADI.© FODI

(PADI)

Tickets zijn te verkrijgen via https://www.andrehazesindetheaters.com/. Alle shows beginnen om 20u. De ticketverkoop voor Roeselare is nog niet gestart, maar exclusief voor lezers van KW.be is er een reservatielink waar ze hun e-mailadres kunnen achterlaten. Van zodra de ticketverkoop gestart is, krijgen zij hier als eerste een mailtje voor. De reservatielink is de volgende: https://forms.gle/JXouPu43pQgVNDU9A.

https://www.youtube.com/watch?v=T5s50_Z_U0A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier