Nederlands duo Nick & Simon stelt nieuw album voor in Antwerpen

10/10/17 om 20:24 - Bijgewerkt om 20:22

In de trendy en gezellige koffiebar Maurice Coffee op de Antwerpse Meir keek het cliënteel raar op toen daar plots twee personen een exclusief mini-concert gaven, enkel begeleid door één gitaar.

Nederlands duo Nick & Simon stelt nieuw album voor in Antwerpen

Het Nederlandse duo zong in een koffiebar in Antwerpen. © FODI

Platenfirma Warner Music had een beperkt aantal winnaars - lees: vooral fans - uitgenodigd, die dit mini-concert mochten bijwonen. De andere aanwezigen kwamen gewoon een koffie drinken en kregen er gratis een mini-concert bij. Nick & Simon bezochten Antwerpen om in Vlaanderen hun nieuwe cd Aangenaam voor te stellen, die sinds een tweetal weken in de winkels ligt.Welkom was de eerste single uit dat nieuwe album en daarin zingen ze over het gevoel hoe het is om vader te worden. Nick voor de eerste keer, Simon voor de derde keer.

Voor hun tweede single Zing deden ze een beroep op wonderboy Jack Shirak, ook het meesterbrein achter Drank & Drugs. Nick & Simon zongen - op uitnodiging van het publiek - meerdere van hun nieuwe liedjes, waarna ze afsloten met het pakkend nummer Pak maar mijn hand, hun hit uit 2007. Tot en met mei 2018 geven Nick & Simon in totaal 57 voorstellingen in Nederland en voorlopig één in Vlaanderen van hun nieuwe theatertour Aangenaam.

Winnaar Alexander Timmerman met Nick & Simon.

Winnaar Alexander Timmerman met Nick & Simon. © FODI

Als toetje werd er nog een tombola gehouden. De aanwezigen mochten hun naam noteren en daaruit werd één winnaar geloot die een duoticket kreeg voor de voorlopig enige show van Nick en Simon op 25 mei in de Antwerpse Stadsschouwburg. De twee tickets gingen naar Alexander Timmerman uit Boechout. Alexander kwam die afhalen, inclusief een cd, maar uiteindelijk was het zijn vriendin Stephany Geers die luid schreeuwde toen de winnaar werd bekendgemaakt. "Ik volg al lang Nick & Simon. Mijn vriend ging vaak mee, uiteindelijk is hij ook fan geworden. Ik kijk al uit naar het volgende concert", bekent de partner van de winnaar. Onze babbel met Nick & Simon lees je binnenkort in de PADI-show op kw.be én daarna in Krant van West-Vlaanderen.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!