Moorsledenaar Dirk Vantomme acteert voor de lens van tweevoudig Oscarwinnaar

© GF
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Dankzij zijn jongste zoon Dimi(tri) acteert Dirk Vantomme uit Moorslede momenteel in de videoclip van zijn nieuwste single ‘Ik kan niet zonder jou’. Dit liedje staat momenteel op twee in de Vlaamse Top 10 op Ment TV.

Al meer dan 40 jaar runt Dirk Vantomme uit Moorslede – momenteel samen met zijn oudste zoon Didier – het bouwbedrijf dat hun familienaam draagt. Dirk zetelt ook voor Visie Groot Moorslede in de OCMW-raad en is bestuurslid van SV Moorslede.

Ondanks zijn drukke agenda vlogen Dirk en zijn vrouw begon vorige week voor twee dagen naar het Spaanse Andalusië, waar hij werd geregisseerd door Benito Rahal. Deze man is een écht instituut in Spanje als het op film en cinema aankomt. Deze 64-jarige regisseur won reeds twee Oscars, de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen, en meerdere Goya’s, de belangrijkste Spaanse filmprijzen. Ook de cameraman van dienst Miguel Fernandez won 32 (!) van deze prestigieuze Spaanse trofeeën.

Exclusieve plaatsen

“Ik werd uitgenodigd naar Spanje door mijn jongste zoon Dimitri. Zijn nieuwe single is net uit en daar hoort natuurlijk een videoclip bij. Zelfs ik – die tegenwoordig ook op Facebook zit en het verschil met YouTube ken – weet dat zoiets belangrijk is”, lacht Dirk.

“Benito zag enkele foto’s op Facebook van Dimi en ik. Hij kwam met het idee om mij twee van de vier draaidagen te laten overvliegen. Dat vond ik mooi meegenomen, want zo zijn mijn vrouw en ik – net voor de laatste zwaarste weken van de verkiezingscampagne (Dirk staat op plaats 7 van VISIE Groot Moorslede, PADI er nog even tussenuit geweest.”

Moorsledenaar Dirk Vantomme acteert voor de lens van tweevoudig Oscarwinnaar
© GF

Omdat Benito afkomstig is uit Andalusië, kon er op enkele heel exclusieve plaatsen worden gedraaid. Rambla Helena en de Mineraalgrotten van Calabardina, Mazarron (Wereldnatuurerfgoed), Cabo de Gata (bekend natuurreservaat), Pechina (net nog gebruikt in een aantal scènes van Terminator 9) en Desierto de Tabernas (waar ook Games of Thrones werd gedraaid). De crew bestond uit vier personen (regisseur, cameraman, twee productie-assistenten). “Ik was al dikwijls getuige van Dimitri zijn werk als dj of zanger. Ik ging ook al regelmatig mee wanneer hij als publieksopwarmer voor VTM of Eén werkt, maar dit was toch nog iets specialer. Exotisch, maar toch ook hard werken bij temperaturen tot 34 graden”, klinkt het.

Gesoigneerd als vips

“Het moeilijkste vond ik de aanwijzingen van de regisseur, want ik acteerde tot nu nog nooit. Ik spreek ook geen Spaans. Gelukkig kon Tom – een Vlaming die deels in Spanje en deels in Antwerpen woont en mee de productie deed – alles vertalen. Door die Tom werden we ook als echte vips gesoigneerd. Dit was echt een avontuur dat we niet meer snel gaan meemaken. Hopelijk wordt het resultaat even goed als het gevoel dat we eraan overhouden.”

(PADI)

De videoclip is weldra te zien op Ment TV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier