Michael Jackson komt met ‘The Greatest Hits Tour’ naar Kursaal Oostende

Christ'OF alias Michael Jackson in Kursaal Oostende. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zaterdag 29 juni komt Christ’OF alias de beste Europese impersonator van Michael Jackson met The Greatest Hits Tour naar Kursaal Oostende. Vorig jaar was hij ook al eens in Kursaal Oostende en toen mochten de organisatoren Uitverkocht erop hangen. Dit jaar komen àlle grootste hits van Michael Jackson aan bod in zijn nieuwe show.

Michael Jackson én Oostende ! De jongere generatie weet dat misschien niet, maar wij waren er zelfs bij toen Michael Jackson kwam optreden in Oostende. Op 30 augustus 1997 ‘zou’ Michael Jackson optreden op de Wellington-renbaan in Oostende. Enkele uren voor dit concert was de Britse prinses Diana in Parijs echter verongelukt. Terwijl een massa fans én ook wij in Oostende toestroomden, kwam toen het bericht binnen dat Michael Jackson té triestig was om op te treden en dit concert werd geannuleerd. Pech voor de duizenden fans. Michael Jackson hield echter woord, want hij had beloofd van wel te komen. Op 3 september 1997 – pas vier dagen later – vond het concert toch plaats in Oostende. Michael kwam maar een beperkt aantal keren naar ons land. Op 23 augustus 1988 mocht Werchter hem verwelkomen in het kader van zijn BAD-tournee en op 22 juli 1992 was hij terug op dezelfde plaats in het kader van zijn Dangerous-tournee.

Hoe kwam jij in contact met de muziek van Michael Jackson ?

Christ’OF : “Ik was tien jaar jong, toen ik van mijn vader het Thriller-album cadeau kreeg. Vanaf toen werd ik verliefd op zijn muziek, op de mens en op de danspasjes van Michael Jackson. Toen ik 17 jaar was – bijna 30 jaar geleden – begon ik Michael te imiteren. In het begin gebeurde dat in mijn kamer, later deed ik een act op communiefeesten, op bruiloften… In 1996 begon het voor mezelf pas echt. Na enkele playbackshows besefte ik dat ik meer wilde en ook dat ik meer kon. Ik wilde zingen, ik wilde dansen, ik wilde de béste imitator van Michael Jackson worden. Ik deed mee aan de Soundmixshow op VT4 en ook aan de Franstalige versie op RTL, want ik ben Franstalig opgevoed. Daar leerde ik nieuwe mensen kennen, waaronder Patrick De Coninck van het Move Dance Center. Vanaf toen ging het enkel nog bergop.”

Kwam je ooit in contact met de échte Michael Jackson ?

Christ’OF : “In 2001 nodigde de Amerikaanse fanclub mij uit, nadat ze mij hadden zien optreden. Ik bracht voor hen een show. Om mij te bedanken werd één jaar later een soort Awarduitreiking in New York georganiseerd en natuurlijk moest Michael daar ook aanwezig zijn. Vijf minuten voor mijn optreden kwam hij toe. Hij zag mij dus optreden. Nadien kon ik kort eens met hem praten. Ik wou hem van alles zeggen, maar ik stond er sprakeloos bij. Hij gaf mij echter een heel mooi compliment. Hij zei : you must practice every day to be so good (je moet iedere dag trainen om zo goed te zijn padi). Daarna deed ik diverse producties waarin Michael Jackson centraal stond, samen met talrijke dansers van de dansschool van Patrick De Coninck. Mijn grootste droom was echter met een liveband optreden. Dankzij Patrick werd die droom waar. We deden een tribute en dat werd een succes.”

Je nam ook deel aan ‘My Name is Michael’ op vtm. Een volgende succesvolle periode in je loopbaan ?

Christ’OF : “Ik won inderdaad en daarna volgde er een grote tournee. Deze show was zeven keer uitverkocht in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en negen keer in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In twee weekends werden er 55.000 tickets verkocht. Stel je voor.”

Met welke show kom je naar Kursaal Oostende ?

Patrick De Coninck : “Michael Jackson is dit jaar tien jaar overleden. Nieuwe creaties zijn er dus niet meer. Met de nieuwe show brengen we een knipoog naar zijn overlijden. We brengen enkel zijn nummer één-hits. Je moet geen nieuwe show maken met liedjes die op een B-zijde staan en die enkel de fans kennen. Dat is niet de bedoeling. Het zullen dus allemaal bekende hits zijn, de nummer een-hits die hij heeft uitgebracht. Dit zal in de vorm van medleys worden gebracht. Michael Jackson zal geen enkel liedje volledig spelen. Het zijn allemaal een soort van fragmentstukken. Ik denk dat het enkel Billie Jean is die de échte drie minuten vult. De show duurt twee keer 45 minuten. Aan deze show werken er 25 mensen mee, waaronder 17 mensen die op het podium staan. Je bemerkt ook verdwijnillusie. De fans zullen dat leuk vinden. Wanneer we kijken in de zaal, dan zien we kinderen zitten van zeven-acht jaar, maar ook mama’s en papa’s, oma’s en opa’s van 65 jaar.”

Pieter (Comedyshows) : “Dit optreden is inderdaad een groot verschil met andere Tribute-shows. De muziek van Michael Jackson wordt immers doorgegeven aan de volgende generatie. Naar de Michael Jackson-show komen er veel kinderen mee met de ouders én die zelf vragen aan de ouders om erbij te mogen zijn. Dat komt wellicht omdat zijn muziek blijft leven via youTube en andere internet-kanalen.”

Hoe reageerde je op het overlijden van Michael Jackson ?

Christ’OF : “Ik was bezig met een andere productie en kreeg telefoon met dat nieuws. Ik kon dat niet geloven. Toen ik thuis was, keek ik direct naar CNN en daar zag ik dat dit nieuws inderdaad waar was. Ik dacht dat mijn hart even stopte met kloppen. Gelukkig kunnen we dankzij zijn prachtige muziek Michael verder eren. Mijn favoriete nummer ? Billie Jean. Je kan dat liedje overal brengen, iedereen gaat op de dansvloer staan en danst mee.”

Waarom draagt Michael altijd witte sokken en broeken met korte pijpen ?

Christ’OF : “Dat is niet moeilijk. Dat is omdat je de snelheid van zijn voeten zou zien bewegen, omdat je dus alle pasjes duidelijk zou zien tijdens zijn optredens.”

Hoelang ga jij nog Michael Jackson-imiteren ?

Christ’OF : “Michael stopte op 50-jarige leeftijd. Geef mij nog maximum drie jaar. We worden echter nog altijd gevraagd. Wanneer ik mijn job niet goed meer kan doen, wanneer de shows niet meer goed zijn, dan was ik al lang gestopt maar alles verloopt nog goed. In mijn dagelijkse job heb ik wel eens af te rekenen met rugpijn. Vroeger was dat direct weg, nu duurt dat meerdere dagen. Wanneer ik als Michael Jackson geschminkt ben en ik draag mijn kostuum, dan vergeet ik alle pijn. Zo’n klik en plots ben ik iemand anders… zonder pijn.”

(PADI)

Zaterdag 29 juni, Kursaal Oostende : ‘The Greatest Hits Tour / 10 Years Rest In Peace’. Info en tickets : www.10yearsmichaeljackson.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier