MIA-winnaar Niels Destadsbader: “En nu pinten pakken!”

"En nu pinten pakken", zegt Niels. (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Voor Niels Destadsbader uit Deerlijk waren de MIA’s 2018 één groot én lang feest. Niet enkel door de vijf behaalde awards tijdens de show, maar ook nadien op het feestje waar de zanger nog lange tijd vertoefde.

Hoopte Niels op het maximum van de awards of op minder ? “Ik had gedacht aan drie, hoopte op vier, maar vijf is toch hoge onderscheiding, dat is me op school nooit gelukt”, glimlacht hij net na de live-show op Eén. “Ik wist überhaupt op voorhand niet dat ik in zeven categorieën genomineerd kon worden, laat staan dat ik er dus zoveel kon winnen. Ik ben altijd ambitieus, ik leg de lat altijd hoog voor mezelf. Ik hoopte om er enkele te winnen, maar vijf vind ik méér dan goed.”

Wat gaat hij met al die awards doen ? Bijhouden of uitdelen ? “Vorig jaar won ik hier ook. Eén ervan staat thuis bij mijn oma, een andere in mijn stamcafé. Nu heb ik er veel om uit te delen, maar ik ga er zeker ook één houden. Mijn voorkeur gaat naar de categorie Beste album, daar ben ik toch heel trots op. Ik zal wel genoeg mensen vinden die een award op hun schouw willen zetten. Ik denk niet dat het een probleem zal zijn om die te vinden.” Op onze vraag of door al die aandacht en vijf MIA’s misschien een derde Sportpaleis-concert eraan komt, zei Niels : “Dat zou kunnen…”. Enkele uren later liet Live Nation al weten dat er een derde Sportpaleis-concert voorzien is op zondag 8 december om 15 uur.

Niels tussen de Awards én de pinten. (Foto FODI)
Niels tussen de Awards én de pinten. (Foto FODI)

Net na de show zei Niels : “En nu ga ik pinten pakken !”. Aan een collega-journalist had hij vooraf gezegd dat hij twee pinten per gewonnen award ging drinken. Prompt kwam men op de proppen met een plateau met tien pinten bier erop. Niels lachte, nam één in de hand, deed even santé naar de aanwezigen en genoot van een fris pintje. Zo is Niels, hij blijft gewoon zichzelf. Terwijl andere managementen niet zouden willen dat hun zanger of zangeres gezien wordt met pinten in de hand, bleef Niels voor de camera’s en fotografen maar op zijn gemak een biertje drinken.

De zanger uit Deerlijk bleef nadien ook nog lang plakken op het feest, met een frisse pint in de hand. Wie het wilde, kon een selfie verkrijgen. Niels Destadsbader, een gewone West-Vlaamse man, die weet welke moeilijke weg hij moest bewandelen om het als zanger en presentator waar te maken. Iemand die niet naast zijn schoenen loopt, maar zichzelf blijft. En precies dàt warderen zijn vele fans en daarom is hij én blijft hij een Groot Artiest.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier