Mervyn Jackson trad op voor schoolproject op de Meir in Antwerpen

De filmploeg, samen met Mervyn Jackson, op de Meir in Antwerpen met v.l.n.r. Lennart De Poorter, Mervyn Jackson, Leen Poppe en Sebastiaan Heirbaut. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De West-Vlaamse Michael Jackson-imitator Mervyn Jackson uit Oostkamp mocht zijn kunnen demonstreren op de Meir in Antwerpen. Studenten van de Hogeschool Narafi uit Vorst die naar een leuk eindwerk op zoek waren, kwamen bij hem terecht om een reportage te maken. Voor de bijna 19-jarige Michael Jackson-imitator was dat een mooie en unieke kans.

Lennart De Poorter kwam samen met zijn filmcrew langs bij Mervyn Jackson alias Mervyn Deblaere in Oostkamp om meer te weten te komen hoe zo’n jonge kerel terecht kwam bij het imiteren van zo’n rasechte artiest. “Het antwoord is eenvoudig, het kwam gewoon op mijn pad“, zegt Mervyn, terwijl de camera zijn woorden registreerde tijdens het interview werd er ook even stil gestaan bij de documentaire Leaving Neverland.

De MJ-imitator is er nog altijd zeker van dat Michael Jackson onschuldig is. Maar wat denkt zijn publiek daarvan? Enkele dagen na het bezoek van de filmploeg aan de woning van Mervyn in Oostkamp mocht de imitator zijn MJ-kledij aantrekken en naar de Meir in Antwerpen rijden in het gezelschap van zijn trouwe schminkster en oma Nicole Bruynooghe. Tijdens de draaidag in Antwerpen had Mervyn Jackson toch schrik van de reacties. “Je weet nooit hoe de mensen gaan reageren na het zien van de documentaire over het misbruik van Jackson. Het was ook voor mij het eerste optreden na die documentaire. Ik wist dus dat het alles of niets zou worden.”

Even de laatste instructies op de Meir in Antwerpen.
Even de laatste instructies op de Meir in Antwerpen.© FODI

Met een klein beetje schrik begon hij eraan. Het publiek stond stil, keek en bleef maar kijken. Na het optreden kwamen de mensen al snel vragen om een foto met de West-Vlaamse imitator. Of Mervyn Jackson nu wekelijks op straat zal optreden, dat betwijfelt hij. “Het was een unieke, maar tegelijk een aparte ervaring. Of ik het nog zou doen in de toekomst? Dat weet ik niet. Waarschijnlijk niet, geef mij maar een echt podium in plaats van een drukke straat op de Meir.”

De filmploeg was heel tevreden. Alle beelden worden nu verwerkt en dienen als eindwerk voor de studenten, die toch wel met een apart eindwerk kunnen uitpakken.

(PADI)

De filmploeg kwam één dagje draaien ten huize Mervyn in Oostkamp.
De filmploeg kwam één dagje draaien ten huize Mervyn in Oostkamp.© FODI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier