Mathis Weerbal: "Mijn West-Vlaamse geboorteplaats mag geen bedevaartsoord worden"

13/07/18 om 22:35 - Bijgewerkt om 22:34

De recente opnames van Ment TV in Diksmuide zullen we niet vlug vergeten. Plots kwam er daar een nieuwe artiest, Mathis Weerbal, naar ons toe die zei: "Dag PADI, hoe gaat het nog? Gaan we een beetje West-Vlaams met elkaar praten?"

Mathis Weerbal: "Mijn West-Vlaamse geboorteplaats mag geen bedevaartsoord worden"

West-Vlaanderen heeft er een artiest bij : Mathis Weerbal alias... © FODI

Wij wisten helemaal niet wie dat was, maar we begonnen dan maar een babbel te slaan met die Mathis Weerbal, die al over eigen flyers beschikt en er aan ons één gaf, kwestie dat we toch weten waar hij te boeken is. Hoelang zingt Mathis Weerbal al? "Ik ben pas begonnen", zegt hij. "Het kriebelde al een tijdje. Mijn mama zei altijd: Amaai Mathisje, jij kan goed zingen. Vroeger waren er in mijn gemeente veel schlagerparades en kwamen er bekende zangers langs. Dat sprak mij enorm aan. Och ja, ik heb toch een verleden: ik trad ooit eens op tijdens het Ambiancefestival in Moorslede. Dit was toen ook De Romeo's op het podium stonden. Ik blijf het tof vinden dat ik daar enkele liedjes mocht zingen. Door de positieve respons kwam nu mijn eerste single uit. Mijn nieuwste single heet Moskou. Dit nummer kwam binnen op plaats vijf in de Vlaamse Top 10. En goed nieuws, de single stijgt deze week naar plaats drie. Sterk hé !"

Ben jij een voetbalfanaat?

Mathis : "Ik adem voetbal. De meeste mensen zeggen tegen mij : Mathis, jij bent precies Batshuayi. Maar ik kan niet zo goed voetballen als hij. Ik vind wel dat ik een beetje op hem gelijk (grinnikt). Hoe ik dat doe? Ik lig regelmatig onder de zonnebank."

België verloor van Frankrijk, nu zal je succes misschien voorbij zijn ?

Mathis : "De investering voor de clip en de song was zo groot dat ik blij was dat ze toch al wonnen van Japan. Voor de wedstrijd Brazilië-België heb ik extra lang de salsa gedanst. Ik kan dat goed hoor, de salsa dansen. Ga ik op jacht op zoek naar vrouwkes, dan zeggen ze altijd dat ik goed kan shaken."

Ben je een échte West-Vlaming?

Mathis : "Ik kom uit West-Vlaanderen, maar ik kan nog niet zeggen van waar. Waarom niet ? Ik wil niet hebben dat mijn geboorteplaats gaat uitgroeien tot een bedevaartsoord. Je hebt dat met populaire artiesten dat de paparazzi in hun tuin liggen. Ik wil dat niet meemaken. Ik zeg dus gewoon: ik kom uit West-Vlaanderen, voila!"

Worden we wereldkampioen? (intussen weten we al van niet)

Mathis : "Zeker én vast, we winnen de finale tegen Kroatië met 2-1. En Engeland, die zijn hier toch niet meer. Door hun Brexit liggen ze er al uit." (lacht)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!