Mathieu De Blauwe uit Rumbeke spreekt twee stemmen in voor 'Fast & Furious Live'

23/01/18 om 15:53 - Bijgewerkt om 15:51

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari komt 'Fast & Furious' Live naar het Antwerpse Sportpaleis. Deze show loopt in maar liefst veertien landen. De stemmen van Sparks en Cain werden al ingesproken door stemacteur Mathieu De Blauwe uit Rumbeke, ook bekend als presentator bij VBRO Radio en als manager van de Vlaamse artiest Herbert Verhaeghe.

Mathieu De Blauwe uit Rumbeke spreekt twee stemmen in voor 'Fast & Furious Live'

Mathieu De Blauwe aan de microfoon van VBRO Radio. © (Foto FODI)

Mathieu gebruikt niet enkel zijn stem als radiopresentator, maar hij doet ook opdrachten als stem voor radio en televisie, het inlezen van bedrijfs- en animatiefilmpjes, inlezen van telefoonboodschappen voor bedrijven in meerdere talen, enz. "Overal waar een stem bij te pas komt, kan je me horen voorbij komen", glimlacht Mathieu. "Zo hoorde ik onlangs mezelf eens bij het winkelen in de supermarkt. Op infoschermen wordt er uitleg gegeven over hoe een bepaalde kaas wordt gemaakt of waar wijn vandaan komt. Dan hoorde ik plots mezelf als stem in dat filmpje, dat is wel grappig."

"Ik was het afgelopen jaar ook de stem voor de radio- en tv-spots rond de Ik Benoveer-campagne. Deze spotjes worden uitgezonden op de openbare omroep, zowel op radio als tv. Als stem sta ik in verschillende stemmendatabanken, zowel in Vlaanderen als Nederland. Ik word regelmatig uitgenodigd naar castings voor bepaalde stemopdrachten. Dan kiest de klant welke stem hij wil voor zijn project."

Mathieu De Blauwe uit Rumbeke spreekt twee stemmen in voor 'Fast & Furious Live'

Fast & Furious Liveis een liveshow met heel wat spektakel gebaseerd op de succesvolle films, waarvan er ondertussen al acht zijn gemaakt. Het is een show met snelle wagens en actie, vergelijkbaar met de films. De show loopt in maar liefst veertien landen in Europa, telkens met andere stemacteurs, want de show wordt iedere keer opgevoerd in de taal van waar de show wordt gespeeld. "Dat zorgt er dus voor dat de stemmen moeten gedubd worden en in elke taal exact even lang moeten zijn. Anders zie je een acteur op het podium die zogezegd nog aan het spreken is, maar de klank is al voorbij of omgekeerd en dat kan natuurlijk niet", legt Mathieu uit. "Na de casting kreeg ik de rollen van Sparks en Cain toegewezen. Sparks is een jonge, vlotte autotuner, maar niet al te slim. Op een bepaald moment wordt hij opgepakt door de politie en ondervraagd. Cain is de bad guy van de show die op een bepaald ogenblik de arena komt binnen gereden met een tank. Een crimineel die je 's avonds liever niet tegen het lijf loopt. Het leuke als stemacteur is dat je je dan ook moet proberen in te leven in die rol. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want voor je neus heb je een script en een microfoon. Je zit in een compacte inleesstudio en toch moet je je kunnen inleven alsof je daar in de arena staat, te midden van het hele gebeuren. Voor mezelf is het wel leuk wanneer ik als stem gekozen wordt om zo'n opdrachten te doen.

Vorig jaar ging Mathieu ook aan de slag voor de Vlaamse overheid. "Zij hadden toen een app ontwikkeld waarbij kinderen alles te weten kwamen over de bij en het leven van de bij aan de hand van leuke spelletjes. Hier moest ik mijn stem dan linken aan één van de bijtjes. Het is een heel afwisselende job, want de dag nadien moet ik dan bijvoorbeeld de informatieve radiospots inlezen voor Hogeschool Vives of de telefoonboodschappen voor een verzekeringsmaatschappij. Daarnaast ben ik ook de vaste stem van Actua TV en één van de vaste stemmen bij Plattelands TV. In 't begin ging ik op zoek om ergens mijn stem te kunnen horen. Ik zette de tv op WTV om een eigen spotje te horen. Momenteel lees ik zoveel opdrachten in waarvan ik niet altijd weet waar ze te horen zullen zijn. Vrienden of familie zeggen dan wel eens : Hey, we hoorden je in een spotje op Studio 100 TV of bij VTM...

Mathieu De Blauwe (rechts) bij artiest Herbert Verhaeghe.

Mathieu De Blauwe (rechts) bij artiest Herbert Verhaeghe. © (Foto FODI)

Tot slot nog wat nieuws rond Fast & Furious Live. De twee uur durende show vol adrenaline heeft alles in huis om de spectaculairste live arenaproductie ooit te worden. Een combinatie van precisiewerk op vlak van rijprestaties en nieuwe stunts die de fysicawetten uitdagen. Met de favoriete auto's van Fast & Furious-fans, locaties en hoogtepunten uit de filmreeks - ontwikkeld met hoogtechnologische 3D projection mapping - worden de toeschouwers volledig ondergedompeld in dit overweldigende verlengstuk van Fast & Furious films.

's Werelds beste stuntmannen en racepiloten solliciteerden om deel te kunnen uitmaken van deze productie. Het ultieme team werd samengesteld na grondige audities en begon meteen vier maanden lang met een ongemeen harde training om de wereldtournee voor te bereiden. De Europese tour begon met een duizelingwekkende wereldpremière op vrijdag 19 januari jl. in de O2 Arena in Londen. Momenteel is de show op tournee en staan ze in de grootste en beste arena's van het Europese continent, met als eerste halte het Antwerpse Sportpaleis. Daarna trekt het spektakel verder naar Italië, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk.

Deze show is in ons land een co-productie van Live Nation & MB Presents.

(PADI)

De ticketverkoop van Fast & Furious. Er zijn drie shows: zaterdag 27 januari om 15 uur, zaterdag 27 januari om 20 uur, zondag 28 januari om 15 uur. Ticketprijzen: ?80 / ? 70 / ? 55 / ? 45. Tickets zijn te koop via livenation.be en proximusgoformusic.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!