Maak je klaar voor het laatste Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt

30/03/18 om 21:44 - Bijgewerkt om 21:43

Op zaterdag 31 maart vindt het laatste Schlagerfestival van 2018 plaats in de Ethias Arena in Hasselt. Net zoals de voorbije twaalf edities is ook nummer dertien eentje om in te kaderen. Niet enkel de artiesten zijn top, maar ook het publiek zorgt ervoor dat dit jaarlijks schlagergebeuren nog lang blijft nazinderen.

Maak je klaar voor het laatste Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt

Ambiance verzekerd in Hasselt! Drie Izegemse koppels genoten met van links naar rechts Kurt Seys en Wendy Lahousse, Kris Vandenberghe en Heidi Laridon, Kurt Beheydt en Tania Seys. © FODI

"Doorheen de jaren hebben we een trouwe band opgebouwd met onze bezoekers. Voor velen is Het Schlagerfestival in Hasselt een vaste afspraak geworden die ze niet willen missen. De laatste jaren is het festival uitgegroeid tot een groepsgebeuren en de verkleedpartijen horen er inmiddels bij", zeggen de festivalorganisatoren aan het einde van hun vierdaags festival.

Na een stevige opwarming door partyband Swoop zijn de duizenden feestvierders er helemaal klaar voor. Het licht gaat uit, de spot gaat aan en schijnt op trompettist Ryan Ricks, die na vijf jaar inactiviteit de spits afbijt met een heerlijke Il Silencio-solo. Monden vallen open van verbazing wanneer het publiek kennismaakt met het indrukwekkend podium. "We hebben er veel tijd en moeite ingestoken, maar het is opnieuw een verrassend pareltje geworden", zegt een trotse productieleider achter de schermen.

Gastheer Kürt Rogiers zorgt voor sfeer

Wanneer Ryan de intro speelt van Marijke en vervolgens Sam Gooris zijn opwachting maakt, zijn we vertrokken voor anderhalf uur volle gas. Naast het decor, de productie en de liveband onderscheidt Het Schlagerfestival zich ook in communicatie. "Dit jaar draaide de campagne rond Boxy en Roxy, twee radioboxen die het volume op 10 zetten wanneer het ging over Het Schlagerfestival. Met een knipoog naar de campagne, keerde gastheer Kürt Rogiers terug naar zijn oude liefde: de radio. Als een volleerd radiopresentator staat hij op het podium en duikt hij plots tussen het publiek op, vanwaar hij de artiesten aankondigt. Het is heerlijk om Kürt bezig te zien.

Coco Jr. en Christoff.

Coco Jr. en Christoff. © FODI

Met het volume op 10 en de ambiancekraan volledig open, maken De Romeo's na Sam Gooris hun opwachting. Het trio viert dit jaar hun 15-jarig bestaan, maar als je hen bezig ziet, zou je denken dat het hun eerste optreden is, want met veel zin en drive genieten de heren van de Hasseltse doortocht. Binnenkort bewijst Coco Jr. in Liefde voor muziek dat hij een veelzijdige, multigetalenteerde artiest is, maar voor het zover is, pakt hij met zijn Dinky Toys-hits sterk uit op Het Schlagerfestival : My Day Will Come, The Sweetest Hangover en I Can't Keep My Hands of You werden luidkeels meegezongen door de massa.

Ingeborg in actie op het imposante podium.

Ingeborg in actie op het imposante podium. © FODI

Amper verdwenen met zijn bandana om het hoofd was het tijd voor de topact van het eerste deel: Umberto Tozzi! De Italiaanse superster, goed voor 80 miljoen cd's, pakte het publiek moeiteloos in met de tegelplakker Ti Amo, zijn Songfestival-hit Gente di Mare en zijn onsterfelijke klassieker Gloria. Tijdens de pauze werd dit liedje nog luidkeels meegezongen aan de bar, in de toiletten en zelfs in de gangen.

Een emotionele Willy Sommers

Deel twee begon met Ryan Ricks en de partyformatie Swoop, die uitpakten met een Abba-medley. En dan was het tijd voor Willy Sommers. "Hasselt, dat is magie. Ik krijg altijd de krop in de keel als ik zie hoe de mensen meezingen en het applaus. Ja, dat ontroert mij. Keer op keer ben ik gepakt door de emoties." Vervolgens trakteerde Willy zijn fans op onder andere Zeven anjers, zeven rozen, Als een leeuw in een kooi, Laat de zon in je hart... De polonaise deinde uit, het was tijd voor een rustmomentje met Ingeborg. "We zijn al jaren aan het proberen om haar naar Hasselt te krijgen en we zijn blij dat het dit jaar eindelijk gelukt is", zegt Kürt Rogiers. Veel muziekliefhebbers waren blij dat ze nog eens konden meezingen met Als het gebeurt en Door de wind. Ingeborg maakte zelfs tijd voor een Gratitude-momentje, wat het jonge publiek bijzonder kon appreciëren. "Ik vond het fantastisch. Zo'n massa. Dat is genieten", zei Ingeborg na afloop enthousiast.

Presentator Kürt Rogiers, samen met onze showbizzmedewerker PADI.

Presentator Kürt Rogiers, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © FODI

Het Schlagerfestival trok alle registers open en stuurde Bart Kaëll naar het podium, die met Mooi weer vandaag meteen zorgde voor veel sfeer. Het publiek zeilde mee met Bart en genoot collectief toen hij De Marie-Louise inzette. Dankbaar nam Christoff over met Een ster, Zeven zonden, Sweet Caroline en de afsluiter Omdat ie zo mooi is. "Vorig jaar moest ik het festival missen, maar dit jaar wilde ik er absoluut weer bij zijn omdat het zo fijn is", zegt hij. Alle artiesten kwamen nog één keer terug tijdens het slotlied Thank You For The Music. In de zaal viel het doek, maar in de gangen ging het feestje nog even verder tijdens de afterparty. "We hebben genoten en volgend jaar komen we zeker terug", klonk het bij de bezoekers, die met stip vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 noteerden in hun agenda.

Meer info over Het Schlagerfestival vind je op www.hetschlagerfestival.be.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!