Kustschlagerfestival in De Panne krijgt steeds meer uitstraling

Redactie KW

Het kustschlagerfestival geniet hoe langer hoe meer uitstraling, ook buiten de provincie West-Vlaanderen. “Waar we in de beginjaren vooral regionale uitstraling hadden en we vooral bezoekers hadden uit West-Vlaanderen, zien we nu meer en meer dat ook groepen van verder in Vlaanderen naar De Panne afzakken voor een jaarlijkse afspraak met het gezelligste festival het land“, legt Dieter Bruneel uit.

In de zaal zitten inderdaad ook groepen uit Oost-Vlaanderen, de Kempen en zelfs uit Limburg. Waar het polonaiseplein de eerste twee festivaldagen nog bevolkt was met rolwagengebruikers, had de organisatie voor deze editie een echt polonaiseplein voorzien. Dat werd gesmaakt door de aanwezigen, die al snel de polonaise inzetten.

Namiddag vol sfeer en gezelligheid

Een opvallende groep die reeds voor de derde keer present was, is de groep van WZC Liberteyt uit Wondelegem bij Gent. Ze waren leuk uitgedost om helemaal in de sfeer te komen. “In het kader van een uitwisselingsproject met WZC Dunecluze uit Koksijde kunnen we de bewoners van beide woonzorgcentra een unieke vakantie aanbieden. Voor enkele dagen gaan zes bewoners en zes begeleiders op uitwisseling”, legt verantwoordelijke Mariska van WZC Liberteyt uit.

“Het is een unieke opportuniteit voor onze bewoners om kennis te maken met al het moois dat de kust te bieden heeft. En uiteraard staat het Neptunus Pro Kustschlagerfestival dan steeds op de agenda”, voegt begeleidster Kathleen toe. “Het kustschlagerfestival is wel een unieke activiteit omdat we hier goed begeleid en opgevangen worden. De mensen kijken er echt naar uit om een namiddag vol sfeer en gezelligheid te beleven. De mensen stralen hier gewoon geluk uit. Je ziet dat. Dat is ook voor ons als begeleiders fijn om te zien.”

Begeleiders Kathleen, Linda, Hilde, Tania, Mariska en Lia poseerden samen met de bewoners van hert welzijnscentrum maar wat graag bij de verschillende artiesten.

Artiesten met een luisterend oor

Helaas moest Bart Kaëll er snel vandoor, maar Margriet Hermans en Paul Bruna namen opnieuw uitgebreid de tijd om een praatje te maken met de fans. De nabijheid van de artiesten is ook een van de troeven van het Neptunus Pro Kustschlagerfestival. “Ik ben net door een moeilijke periode. Ik sukkelde erg met mijn gezondheid, maar ik heb mijn verhaal even kunnen doen aan Margriet. Een luisterend oor, dat betekent veel voor mij. Ik ga naar huis als een ander mens, zo dankbaar”, weet Marie-Joelle Ghekiere uit Roeselare. Ze was een van de velen die samen met de artiesten op de foto ging.

Op woensdag 26 september vindt de allerlaatste festivaldag van het Kustschlagerfestival plaats dit jaar. Dan staan Laura Lynn uit Ardooie, Paul Bruna en Luc Steeno op de affiche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier