Kurt Staelens uit Oostende heeft een boontje voor Star Wars

14/04/18 om 13:27 - Bijgewerkt om 13:25

Tijdens de première van 'Star Wars Identities: The exhibition' in Paleis 12 van Brussels Expo raakten we toevallig aan de praat met een West-Vlaming. Inderdaad, Kurt Staelens uit Oostende heeft een boontje voor Star Wars en alles wat erbij komt kijken.

Kurt Staelens uit Oostende heeft een boontje voor Star Wars

Kurt Staelens in het bijzijn van Miss België Angeline Flor Pua. © FODI

Kurt Staelens (37) is papa van twee dochters. Hij werkt als leerkracht secundair onderwijs in Oostende. "Sinds mijn tienerjaren ben ik al fan van Star Wars. Eens fan, altijd fan, veronderstel ik", glimlacht Kurt. "Volgens mij zit de kracht van Star Wars in het nog steeds tot de verbeelding spreken van veel jonge mensen. Wie wil er nu niet in de huid kruipen van een bepaald personage? Sinds ik fan ben, heb ik al de meeste films gezien, al gaat mijn voorkeur nog altijd naar de eerste trilogie. Die eerste drie films blijven toch iets magisch hebben. Al slagen ze er in de laatste films wel in om dat stukje van die magie terug tot leven te wekken... May the force be with them!"

Kurt Staelens poseert aan de Star Wars-wand.

Kurt Staelens poseert aan de Star Wars-wand. © FODI

Kurt is een échte Star Wars-fan, maar geen echte verzamelaar. "Ik ben wel een beetje trots op mijn vintage T-shirt van Prinses Leia, gekocht in een comic store in Stockholm", vertelt hij verder, waarna we de vraag stellen waarom hij precies fan is van Star Wars. "Een goeie vraag", reageert hij. "Volgens mij ben je fan of ben je geen fan. Er moet een aantrekkingskracht zijn of iets dat je aanspreekt. Wat de toekomst betreft, blijf ik hopen dat ze verder goede films blijven maken, die de naam Star Wars waardig zijn. Ik denk dan aan wat iedere kritische filmfanaat wil: kwaliteit boven kwantiteit." (PADI)

De tentoonstelling is toegankelijk tot 2 september in Paleis 12 van Brussels Expo. Tickets kosten 21,90 euro (online en één euro duurder aan de ingang) voor volwassenen, 15,90 euro (tussen 7 en 18 jaar - online en ook één euro duurder aan de kassa). Eén familieticket kost 65 euro online en 66 euro aan de kassa (max. twee volwassenen en twee kinderen). Tickets zijn verkrijgbaar via www.starwarsidentities.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!