Kortrijkzaan werkt mee aan ‘Er was eens… het sprookjesconcert’ van Deep Bridge

Stefaan tussen de castleden Anne Van Opstal, Shauni Rau, Charlotte Leysen en Helle Vanderheyden. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In de gebouwen van Deep Bridge in Wilrijk werd tijdens de persconferentie de cast van Er was eens…het sprookjesconcert voorgesteld. Tijdens de voorstelling mocht ook één West-Vlaming de microfoon ter hand nemen. Stefaan Lammertyn uit Kortrijk krijgt als taak het coachen en bijstaan van de regisseur en de crew. Afspraak op 31 maart om 14.30 uur in de Lotto Arena in Antwerpen.

Stefaan Lammertyn, Social Media Evangelist bij Content! en zaakvoerder van Pixular met kantoor in Roeselare, begeleidt bedrijven en organisaties op het vlak van hun (online) communicatie. Hij schreef ook al drie boeken over social media, waaronder recent het boek #Help – Mijn kind leeft online, uitgegeven door Van Halewyck. Stefaan geeft ook inspiratiesessies voor (groot)ouders, opvoeders en leerkrachten over social media en jongeren. Als vader van twee tieners ondervindt hij iedere dag hoe jongeren hun smartphone gebruiken. Zelf gebruikt hij actief sociale media zoals Twitter, Linkedin en Facebook om kennis(sen) te verbinden. Stefaan kwam in contact met Deep Bridge in Wilrijk via zijn jongste boek, dat hij samen schreef met kinderpsychiater Lieve Swinnen. Door Uitgeverij Van Halewyck werden de contacten gelegd. Deed Bridge wilde een social media expert erbij nemen om het geheel te kaderen en mee te ondersteunen. “Mijn taak bij Er was eens…een sprookjesmusical bestaat erin om te coachen en het bijstaan van de regisseur en de crew. Via dit sprookjesconcert willen we social media en het smartphonegebruik van de kinderen onder de aandacht brengen van ouders en hun kinderen. Essentieel in het opvoedingsproces is ook het online leven van onze kinderen bespreekbaar te maken. Dit initiatief is daar een prima gelegenheid voor. Zowel groot als klein moeten leren hun smartphone ook smart te gebruiken”, zegt Stefaan Lammertyn.

Regisseur Lulu Aertgeerts.
Regisseur Lulu Aertgeerts.© FODI

Op zaterdag 31 maart – de eerste zaterdag van de paasvakantie – zet Deep Bridge de hele sprookjeswereld op zijn kop. Deze eerste voorstelling in maart wordt de kick-off voor een jaarlijks terugkerende reeks aan sprookjesconcerten, waarbij de rode draad telkens een actueel thema bij jongeren is. Voor deze eerste editie van Er was eens… wordt het gebruik van sociale media bij jongeren de rode draad. Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel zijn dag in dag uit aan hun scherm gekluisterd als ware internetzombies. Ze beseffen niet meer wat er rondom hen in het kasteel gebeurt. “Een actueel thema wordt de driver van onze sprookjesconcerten”, zeggen ze bij Deep Bridge. “Wij willen ervoor zorgen dat dergelijke thema’s bij jonge kinderen bespreekbaar worden. De voorstelling blijft speels en heeft op geen enkel moment de intentie om belerend te zijn. Er was eens… is een luchtige voorstelling met veel toeters en bellen voor jong en oud. De extra thematische laag die we hieraan toevoegen, kan ouders en kinderen wel spontaan aan het denken zetten.”

Prinsessen blijven altijd mooi en leuk en lief. Maar wat als ze worden gegrepen door smartphones, tablets, Instagram, WhatsApp en alle sociale media? Dan stort de wereld van Rapunzel, Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester in. Ze hebben nergens anders nog oog voor. Het is hun zwakke plek en dat weet de boze fee als ze de koningsdochters overlaadt met smartphones en tablets in de hoop dat haar eigen dochter misschien wel de lievelingsprinses wordt. De koning en de koningin zijn de wanhoop nabij als hun dochters voor niets anders nog interesse hebben, ook niet voor prinsen die naar hun hand dingen. Tot die hun charmes bovenhalen en er de prinsessen van overtuigen dat er meer is dan wifi alleen.

Stefaan aan het woord tijdens de persconferentie.
Stefaan aan het woord tijdens de persconferentie.© FODI

Deep Bridge is blij met de komst van sociale mediakenner Stefaan Lammertyn. Hij zal regisseur Lulu Aertgeerts bijstaan tijdens het creatieproces en dit thema mee uitdragen. Stefaan is een échte expert ter zake, wanneer het gaat over hoe kinderen omgaan met de digitale wereld. “Het is essentieel dat ouders betrokken zijn bij het social mediagebruik van kinderen. Net zoals we interesse hebben in hun offline activiteiten moeten we dat online ook hebben. Uit studies blijkt dat er veel minder kan misgaan wanneer ouders de vinger aan de pols houden. Er was eens… is ideaal als kapstok om hier over na te denken”, benadrukt Stefaan Lammertyn.

Lulu Aertgeerts vult aan: “Voor kinderen is alles nu meteen voor handen. Het verlangen voedt de magie van de dag. Tegenwoordig is alles heel vluchtig. Ze hebben leiding nodig in de afleiding. Met deze voorstelling willen we dan ook iets maken dat blijft hangen, zowel bij kinderen als bij de ouders.”

De cast van 'Er was eens... het sprookjesconcert'.
De cast van ‘Er was eens… het sprookjesconcert’.© FODI

De cast: Charlotte Leysen, Anne Van Optal, Shauni Rau en Helle Vanderheyden spelen een puberende Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester. Walter Baele en Liv Van Aelst zijn de koning en de koningin, die de handen vol hebben met het viertal. Thomas Van Goethem, Nordin de Moor en Laurenz Hoorelbeke zijn prins van dienst. Jasmine Jaspers is de boze fee, Charlotte Campion speelt haar dochter. Lulu Aertgeerts neemt de regie voor haar rekening en schreef, samen met Peggy Verhoeven en John Hoelen, het scenario. Ad Van Dijk arrangeert de muziek en componeert ook de nieuwe nummers. Bart Van Oost tekent voor choreografie en het indrukwekkend ensemble. Stefaan Haudenhuyse ontwierp een indrukwekkend sprookjesdecor.

Info en tickets : www.deepbridge.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier