Klassiek in het Park in Brasschaat : "Hier brengen we het mooiste festival van Vlaanderen"

18/05/18 om 20:47 - Bijgewerkt om 20:46

In het Kasteel van Brasschaat werd de vijfde editie van Brasschaat Klassiek voorgesteld dat vanaf heden Klassiek in het Park heet. De nieuwe editie vindt op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli plaats, of net midden in de finale van de Wereldbeker voetbal in Rusland.

Klassiek in het Park in Brasschaat : "Hier brengen we het mooiste festival van Vlaanderen"

Het comité van vzw Klassiek in 't Groen aan één grote tafel. © (Foto FODI)

De bezieler van dit festival is minister van binnenlandse zaken Jan Jambon, tevens burgemeester van Brasschaat die zich nu als burgemeester laat vervangen door waarnemend burgemeester Koen Verberck. De organisator vzw Klassiek in 't Groen zorgt voor een sterke tweedaagse en geniet het vertrouwen van trouwe partners, sponsors en subsidiënten. Dit jaar gaat de vzw zelfs een samenwerking aan met het dynamische Deep Bridge, het nieuwe Antwerps productiehuis dat in amper één jaar tijd een referentie werd voor kwaliteit in de live-entertainment sector.

Concertpianiste Eliane Rodriguez aan het werk.

Concertpianiste Eliane Rodriguez aan het werk. © (Foto FODI)

"Welkom in Kasteel van Brasschaat", zegt minister Jambon, 25 kg lichter. "We zijn de mooiste gemeente van Vlaanderen, hebben het mooiste park van Vlaanderen en programmeren het mooiste festival van Vlaanderen. Al de andere festivals zijn bijna zo mooi, maar hier brengen we wel degelijk het mooiste festival van Vlaanderen. We zijn begonnen aan ons eerste lustrum, alle kinderziekten zijn er al uit. Mijn droom werd werkelijkheid, maar de werkelijkheid houdt ons ook met beide voeten op de grond. We vonden een goede weg, de fase van expansie kan beginnen. Ik ben blij dat ons project aanslaat en dat veel mensen van andere gemeenten ook komen kijken. We willen met dit project jonge mensen in contact brengen met opera... Dank aan het voltallige team om dat uit te werken."

Op zaterdag brengt Jappe Dendievel (14) deel één van het fagotconcerto van Weber.

Op zaterdag brengt Jappe Dendievel (14) deel één van het fagotconcerto van Weber. © (Foto FODI)

Carl Huybrechts zei dat Klassiek in het Park begint op vrijdag 13 juli alias vrijdag, de 13e. "Middenin de finale van de Wereldbeker voetbal in Rusland. Op vrijdagavond is er geen wedstrijd in Rusland, maar 't is wel vrijdag de dertiende. We starten met een soloconcert van de befaamde Belgische pianiste Eliane Rodrigues. Wat zij speelt, heeft wel allemaal met het noodlot te maken. Er is ook werk van Chopin, Liszt, Beethoven, het eerste deel van de Vijfde Symfonie van Beethoven en een eigen bewerking van de Dance Macabre van Saint-Saens. Maestro Robert Groslot stelt een origineel ensemble voor : Figaro Revisited. Sopraan Liesbeth Devos, tenor Stefan Cifolelli en de bariton Ronan Collett en een ensemble vertolken de onvergetelijke operamuziek van Rossini, Mozart en Paisiello, geïnspireerd op de bekendste kapper in de wonderlijke wereld van de opera : Figaro !

Jappe Dendievel, samen met dirigent Robert Groslot.

Jappe Dendievel, samen met dirigent Robert Groslot. © (Foto FODI)

Op zaterdag is er wél voetbal in Rusland, die om 16 uur begint en even na 18 uur is afgelopen. Onze deuren gaan open om 18 uur en om 20 uur begint de muzikale avond. We gaan op zoek naar de Russische ziel. Dirigent Robert Groslot neemt ons mee op een concertreis door Rusland, met zijn symfonisch orkest, vocale solisten en koor. Sopraan Hanne Roos, tenor Denzil Delaere en het koor Fine Fleur reizen met het Groslot Gala Orchestra door Russisch geïnspireerde werken van Glinka, Tchaikovsky, Khatchaturian, Borodin... Naar goede traditie wordt de tweede concertavond afgesloten met een ode aan de wals en een uitnodiging tot dans. Dansgroep Pivolte geeft ook een optreden op muziek van Het Zwanenmeer en de Danse des Eygnes."

Voor het prachtige Kasteel van Brasschaat en in de prachtige groene omgeving wordt de vijfde editie van Klassiek in het Park gehouden.

Voor het prachtige Kasteel van Brasschaat en in de prachtige groene omgeving wordt de vijfde editie van Klassiek in het Park gehouden. © (Foto FODI)

Nog meer muzikaal nieuws : Eind 2017 deed de vzw Klassiek in 't Groen een oproep naar jong instrumentaal solotalent tussen 9 en 15 jaar om zich kandidaat te stellen voor een optreden op Klassiek in het Park. Artistiek directeur Robert Groslot beoordeelde een tiental kandidaten en selecteerde twee laureaten. Eliane Rodrigues zal tijdens haar recital op vrijdag een stuk vierhandig spelen met jong pianiste Alexandra Krinkels. Op zaterdag zal Jappe Dendievel deel één uit het fagotconcerto van Weber vertolken, gesteund door het Groslot Gala Orchestra.

(PADI)

Vrijdag 13 en zaterdag 14 juli : terrein open om 18 uur, start concertavond om 20 uur. Toegang : 10 euro voor een wandelticket of wie een eigen zitje meebrengt, 20 euro voor een gereserveerde stoel op de comfortabele publieksvloer. VIP-ticket aan 40 euro of een VIP-arrangement aan 125 euro per persoon. Info of tickets via www.klassiekinhetpark.be, 070 345 345.

Klassiek in het Park in Brasschaat : "Hier brengen we het mooiste festival van Vlaanderen"

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!