Kate Ryan brengt haar 80’s-klassiekers én Paul Michiels mee naar Kursaal Oostende

Kate Ryan, te gast in Kursaal Oostende. © PADI
Redactie KW

De Kempense Kate Ryan brengt haar 80’s-klassiekers mee naar Kursaal Oostende voor haar concert in een organisatie van Concertevents.

“De zee brengt mij tot rust. Ik ben hier graag en kan er echt van genieten om na een drukke periode te komen uitwaaien. Een frisse strandwandeling en daarna genieten van een warme chocomelk. Heerlijk!”, zegt de Kempense Kate Ryan aan het begin van ons gesprek.

Veel wandeltijd zal haar op zaterdag 16 februari niet gegund zijn, want dan staat ze met haar liveband in Kursaal Oostende voor haar eerste 80 Was Machtig-concert. “Wat heb ik met die muziek? Veel, ik ben ermee opgegroeid en in mijn carrière heb ik er vaak naar teruggegrepen om zo die tijdloze liedjes te voorzien van een dansbaar jasje. Désenchantée, Ella Elle L’a en Voyage Voyage zijn daar voorbeelden van. Die staan op zaterdagavond 16 februari op de setlist, maar dan breng ik ze met mijn liveband in originele 80’s uitvoering. Madonna, Michael Jackson, Wham!, ook dat repertoire komt allemaal voorbij. Ja, ik vind het fijn dat we in Oostende de kick-off organiseren van 80 Was Machtig. De interesse in het binnenland is groot, waardoor er een vervolg komt dit najaar en de komende jaren. Ik zou graag dit repertoire blijven omarmen. Voor mij is het een leuke creatieve zijsprong waar ik mij goed bij voel. Ik wil graag de ambassadrice zijn van dit tijdloze repertoire, waar jong en oud van houden. Ik merk dat. Heel wat jongeren ontdekken de 80’s klassiekers via YouTube en voor zij die ermee zijn opgegroeid of die het hebben meegemaakt, is het een aaneenschakeling van hits, hits, hits. We denderen door de muziek. Ik haal herinneringen op, vertel de verhalen bij de liedjes en laat de mensen vooral meegenieten van een unieke concertavond.”

Het wordt nog mooier voor wie tickets heeft of ze dadelijk koopt, want Paul Michiels komt als special guest naar het 80 Was Machtig-concert van Kate Ryan. “Een tijdje geleden stond ik nog met Paul op het podium en dat was weer zo’n moment om in te kaderen. Ik ben opgegroeid met The Way To Your Heart van Soulsister en alle hits die volgden. Straf wat Paul heeft bereikt in zijn carrière. Naast het feit dat hij er nog altijd goed uitziet, heeft hij nog steeds dat unieke stemgeluid. Als Paul begint te zingen, steek ik altijd een paar tandjes bij. Hij heeft de kracht en de gave om mensen te laten groeien op een podium. Op zaterdag 16 februari brengen we samen een 80’s-klassieker, maar welke dat wordt bepalen we pas deze week, op onze repetities. Het gebeurt allemaal spontaan en dat is net het mooie ervan.”

(PADI – Foto’s PADI & Jens)

Zaterdag 16 februari om 20 uur in Kursaal Oostende: 80 Was Machtig van Kate Ryan, special guest Paul Michiels. Tickets op www.concertevents.be, 0479 31 84 55

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier