Johan Verminnen - Plankenkoorts

18/10/17 om 20:52 - Bijgewerkt op 20/10/17 om 15:11

In het voorjaar van 2016 vierde Johan Verminnen zijn 65ste verjaardag met een nieuw studio-album Tussen een glimlach en een traan, gevolgd door een uitgebreide tournee langsheen de culturele centra van Vlaanderen en Brussel. Nu pakt Verminnen uit met een nieuwe live-cd Plankenkoorts.

Johan Verminnen - Plankenkoorts

Zijn vorige live-cd Alles leeft dateert al van 1994. Het nieuwe album Plankenkoorts is een neerslag van live-opnames, die in de voorbije twee jaar in de belangrijkste zalen van Vlaanderen werden gerealiseerd : KVS Brussel, De Groote Post Oostende, Stadsschouwburg Brugge, Roma Borgerhout... Ook enkele registraties van zijn doortocht tijdens Boterhammen in het Park 2016 kregen een plaats op deze schijf.

Het repertoire bestaat uit de grootste successen en de belangrijkste liedjes uit zijn loopbaan. In plaats van een zoveelste compilatie op de markt te brengen, kiest Johan Verminnen hier voor een live-opvoering, waarop o.a. nog eens duidelijk wordt hoe kwaliteitsvol zijn begeleidingsband klinkt. Besluit: sluit de ogen en geniet mee in de zaal tussen een warm en hartelijk publiek. (PADI)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!