Jettie Pallettie: "Mensen worden vrolijk van mijn muziek. Daar kan een gouden cd niet aan tippen"

17/05/18 om 15:29 - Bijgewerkt om 15:28

In de Chloë Hal in Ninove stelde de Nederlandse zangeres Jettie Pallettie haar nieuw album Pinten & Patatten voor. In de gezellige tent van Frituur De Mennehoek in Ingelmunster vertelde ze nogmaals enthousiast over deze nieuwe cd, waarin ze zoveel tijd en energie stak.

Jettie Pallettie: "Mensen worden vrolijk van mijn muziek. Daar kan een gouden cd niet aan tippen"

Jettie schilt patatten in 't bijzijn van Kelly Terryn en Bart Buyse. © (Foto FODI)

Om promotie voor haar nieuw album te voeren, besloot Jettie een Nationaal kampioenschap patatten schillente houden. Wie kon er 't vlugst patatten schillen ? De filmpjes kwamen massaal toe in haar mailbox. Kan Jettie goed patatten schillen ? "Ik kan dat heel goed", bekent ze. "Moest ik zelf meedoen aan die wedstrijd, dan won ik." De zangeres bewees dat op ons eigen kampioenschap dat we organiseerden in het bijzijn van Bart Buyse en Kelly Terryn, beiden uit Ingelmunster. In Nederland zeggen ze patatten tegen frieten. Eet Jettie zelf graag frieten ? "Ik ga daarvoor naar de frituur. De Nederlandse frieten zijn precies leeg van binnen. In Vlaanderen zijn ze zoveel lekkerder." Is Jettie een keukenprinses ? "Ik heb nog een zoon van 18 jaar die thuis woont en die wil natuurlijk ook eten. Ik hou van lekker en gezond eten. Ik doe daar echt mijn best voor. Thuis maak ik zo weinig mogelijk vlees klaar. We eten vis, kip of speciale salades. We zijn échte vis- en kipeters."

Jettie Pallettie met een pint én friet in de hand bij het monument De Memmer in Ingelmunster.

Jettie Pallettie met een pint én friet in de hand bij het monument De Memmer in Ingelmunster. © (Foto FODI)

Pinten & Patatten heet haar nieuw album. Die titel past perfect bij Jettie Pallettie, die vaak een frietje eet en méér dan één pintje drinkt. "Ik drink van alles", lacht ze. "Ga ik met vrienden op stap, dan mag dat een fris blond pintje zijn. Zit ik op een terras en heb ik tijd, is het gezellig, dan verkies ik vaak een zwaarder biertje. Begin juni lanceer ik mijn eigen Jettie Blond. We hebben het al geproefd in de Oost-Vlaamse brouwerij die het op de markt zal brengen. We proberen het zolang mogelijk te promoten en te verkopen."

Ik vernam dat je 24.000 km per jaar in de auto zit en dat er daarvan veel kilometers worden gereden op West-Vlaamse bodem. Hoe komt het dat je hier zo populair bent ?

Jettie : "Dat weet ik niet... Ik maak muziek met een heel vrolijke noot. West-Vlamingen zijn vrolijke mensen. Het is hier altijd feest. Zo zit ook ik in elkaar. Ik kom dan ook heel graag naar West-Vlaanderen, dat weet jij maar al te goed hé PADI. Ik heb in deze provincie veel vrienden wonen. Zit ik in de auto, richting West-Vlaanderen, dan maken die kilometers mij niets uit."

Tijdens de cd-voorstelling in Ninove zei je dat je meer dan 600 uren doorbracht in de studio om je nieuw album af te werken. Dat zijn veel uren, verliep het misschien niet naar wens ?

Jettie : "Toch wel, maar ik wilde niets op de cd zetten dat niet voor 100% mijn eigen songs waren. We bleven zoeken naar nieuwe geluiden en types. Alles werd ook opgenomen met bekende studiomuzikanten. Dat vergt veel tijd en zoveel uren heb je wel nodig. Ik denk zelfs dat 600 uren te weinig is qua schatting. 't Zullen er nog meer zijn geweest, maar dat is niet erg : het eindresultaat is de max."

Jettie Pallettie brengt enkel of vooral ambiancemuziek. Juist ?

Jettie : "In Vlaanderen en Nederland hebben we veel artiesten die over het leven zingen. Ze brengen wel eens liedjes vol verdriet. De mensen willen wel eens leuke liedjes horen met een tekst die ook droevig kan zijn, maar met een knipoog wordt gezongen. Ik ga dus altijd blijven opteren voor ambiancemuziek."

Een fris pintje, dàt drinkt Jettie graag.

Een fris pintje, dàt drinkt Jettie graag. © (Foto FODI)

Op je nieuwe album staat ook een duet Alles voor de fans, samen met Sam Gooris. Vorig jaar waren we erbij toen je deze single voorstelde in Baarle-Hertog. Voor jezelf een belangrijk lied ?

Jettie : "Ieder liedje gaat over iets dat op mijn leven lijkt. Maar niet enkel op mijn leven, ook op het leven van veel andere mensen. Ik luisterde aandachtig naar mijn fans, las rustig de brieven en andere fanmail die ik kreeg met hun verhalen. Ieder liedje is gebaseerd op een deeltje van mijn leven dat ik meemaak. Dat kan van alles zijn. Neem nu het liedje van dat Russische meisje Kalinka. Dat is een verhaal geworden met een happy einde. Of I Can See Clearly Now van Lee Towers, waarin ik zing dat ik graag een berg wil beklimmen. Ik heb ook een liedje over jonge mannen die op oudere vrouwen vallen of omgekeerd. En dan vergeet ik nog Marbella te vermelden. Ik ben daar eens geweest, wàt een feest."

Is het nu voor jezelf een spannende periode, want ja... je nieuw album is uit. Je hoopt toch op een goede verkoop. En toch spijtig dat je vorige albums geen gouden status kregen ?

Jettie : "Met mijn nieuw album kom ik binnen in de Ultratop. Dat is al goed nieuws. Maar het maakt mij zelf niet uit hoeveel albums ik verkoop, wanneer ik maar de mensen kan bereiken tijdens mijn optredens. Als de mensen blij zijn, dan ben ik dat ook. Daar doe ik het voor. Ik wil de mensen blij maken met leuke liedjes. Halen de mensen mijn album in huis, dan hebben ze een goed medicijn. Voelen ze zich depressief, dan moeten ze mijn album opleggen. Ik krijg vaak briefjes, berichten op Facebook en messenger waar mensen laten weten dat ze vrolijk worden van mijn muziek. Dat doet mij veel meer deugd dan goud behalen met Pinten & Patatten. Dat zegt mij niet zoveel, echt waar."

Je oudste zoon is 23, je jongste 18. Vast en zeker geen Jettie Pallettie-fans of heb ik het verkeerd voor ?

Jettie : "Mijn jongste vindt Kijk eens even in de lichtjes van mijn ogen leuk. De oudste is gek van Afterparty, snap ik wel (lacht)."

De groep genodigden voor onze meet & greet met Jettie aan De Mennehoek in Ingelmunster.

De groep genodigden voor onze meet & greet met Jettie aan De Mennehoek in Ingelmunster. © (Foto FODI)

Is Jettie Pallettie - eens ze haar glitterkledij opzij legt - ook nog zo'n lieve, knappe, charmante, gezellige en vriendelijke vrouw of wordt ze dan een norse madam waarvan je moet opletten ?

Jettie : "Deze morgen kwam ik wakker in het hotel en zij brachten mij het ontbijt. Niemand die mij herkende, maar ook toen was ik al vrolijk. Ik ben altijd vrolijk. Waarom ? Ook al heb ik wel eens een dipmoment, er is wel altijd iets dat belangrijk is om voor op te staan. Je moet altijd positief denken. Mensen die enkel negatief denken, blijven in die negatieve spiraal zitten en dat is niet goed. Ik zet vaak een leuk liedje op. Dat helpt, dan wordt het terug een goeiedag."

Heb je mooie herinneringen aan West-Vlaanderen ?

Jettie : "Franky Vercaigne en Greta Decoene uit Roeselare zijn de mensen die mij met raad-en-daad bijstaan én die mijn fanstand doen. Ik heb een goede kameraad Giovanni die in Torhout woont en ik ken ook goed Sabrina - maar jullie zeggen Laura Lynn hé - uit Ardooie. Ik ga graag met vrienden naar de kuststreek. Ik vind de kust fantastisch om er te vertoeven. Ik ga er binnenkort terug naar toe, samen met een vriendin en met een camper. Ik kan zelfs al een paar woorden West-Vlaams."

(PADI)

Pinten & Patatten kan je aankopen in de cd-zaken of via digitale weg.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!