Jef Vermassen, James Cooke en Frank Van Laecke naar Assisen

28/11/17 om 09:33 - Bijgewerkt om 09:32

Theaterhuis Uitgezonderd. zit nooit verlegen om een stunt. Zo wist producent James Cooke niemand minder dan Jef Vermassen te strikken als juridisch adviseur voor het nieuwe theaterstuk Assisen dat in januari 2018 in première gaat in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Hierin volgen we live een assisenzaak op scène, waar het publiek zal fungeren als jury. Meester Vermassen zal het script volledig onder handen nemen en het project nauwkeurig volgen, zodat het verhaal overeenstemt met de realiteit.

Jef Vermassen, James Cooke en Frank Van Laecke naar Assisen

De aanwezige castleden, samen met Jef Vermassen. © Daniël

Uitgezonderd. en regisseur Frank Van Laecke stelden met trots hun adviseur voor in het Justitiepaleis in Antwerpen. Regisseur Frank Van Laecke vertelt: "Dit stuk wordt een spannende weergave van het verloop van een echt assisenproces, waarbij het publiek zal fungeren als jury. Zij zullen oordelen over schuld of onschuld op basis van getuigenissen en pleidooien. We vinden het dan ook belangrijk dat de elementen in onze verhaallijn stroken met hoe het er in werkelijkheid zou kunnen aan toegaan in een assisenproces. Meester Vermassen heeft door de jaren heel veel expertise opgebouwd. Ik ben ervan overtuigd dat dit een toegevoegde waarde zal zijn voor een correct en logisch verloop van de verhaallijn van Assisen." Tijdens de voorstelling kwamen ook de castleden Carry Goossens, Peter Thyssen en Manou Kersting langs om hun adviseur welkom te heten in het artistieke team.

Frank Van Laecke, James Cooke en Jef Vermassen.

Frank Van Laecke, James Cooke en Jef Vermassen. © Daniël

"Iedere geruchtmakende assisenzaak haalt steeds uitgebreid het nieuws. De getuigen die aan bod komen en vooral de pleidooien van de advocaten van het Openbaar Ministerie worden met argusogen gevolgd. Uiteindelijk wacht iedereen in spanning op het oordeel van de jury en de strafmaat van de voorzitter", vertelt producent Bob Jennes. "Al deze elementen brengen wij nauwgezet naar het theater, zodat het publiek als het ware een echte assisenzaak voorgeschoteld krijgt. Alleen, de jury bevindt zich niet op het podium. Die zit in de zaal en wordt gevormd door het publiek. Zij oordelen uiteindelijk over schuld of onschuld en op basis hiervan wordt de voorstelling verder gezet", besluit Bob Jennes.

Frans Maas in gesprek met meester Jef Vermassen.

Frans Maas in gesprek met meester Jef Vermassen. © Daniël

Het begint een traditie te worden bij Uitgezonderd. Telkens opnieuw pakken zij uit met een verrassende sterrencast. De verantwoordelijke hiervoor is James Cooke, die samen met regisseur Frank Van Laecke terecht fier is ook nu weer ronkende namen te kunnen aankondigen. "Het is steeds een grote puzzel die we moeten leggen, maar als je dan met zo'n cast kan uitpakken, kan ik alleen maar fier zijn", zegt James Cooke. "Dé grote verrassing is de comeback van Francesca Vanthielen bij het grote publiek." De cast bestaat uit Peter Thyssen, Kürt Rogiers, Francesca Vanthielen, Frans Maas, Manou Kersting, Mira Delbaen, Carry Goossens, Kadèr Gurbuz en Bert Verbeke. De locatie blijft Theater Elckerlyc in Antwerpen, waar vanaf donderdagnamiddag 18 januari tot en met zondagnamiddag 11 februari diverse voorstellingen worden gehouden.

(PADI)

Tickets kosten tussen 22 en 42 euro (VIP), exclusief reservatiekosten. Info: www.uitgezonderd.be - 070 691 002.

De groep voor het justitiepaleis in Antwerpen, waar de pers werd uitgenodigd.

De groep voor het justitiepaleis in Antwerpen, waar de pers werd uitgenodigd. © Daniël

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!