Izegemse Sarah Mistiaen krijgt backstage stevige knuffel van Christoff

Sarah kreeg een vroeg verjaardagscadeau. Tijdens de pauze werd ze backstage ontvangen door Christoff. © foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Voor de allereerste keer trad zanger Christoff op in een uitverkochte zaal De Spil in Roeselare. Vanaf zijn beginnummer Hartslag was het bingo en deed het publiek uitbundig mee.

“Bij ieder optreden weet je niet wat het zal worden. Van zodra ik hier op het podium stond, wist ik al dat het een leuke avond zal worden”, zegt Christoff tegen het publiek. Er volgde spontaan applaus. Christoff zong al zijn hits, afgewisseld met liedjes van KLUBBB3. Tussen zijn songs door stond hij stil bij het leven, sprak hij mensen moed in, vertelde hij waarom een bepaald liedje zo ontstaan was. Op ‘t einde van zijn show zat er al lang niemand meer op zijn stoel. We zagen een polonaise, iedereen draaide rond op Het leven danst Sirtaki én iedereen bleef maar rond- én ronddraaien.. tot de show voorbij was.

Tijdens de pauze maakte Christoff backstage tijd vrij voor Sarah Mistiaen uit Izegem. Het leven heeft Sarah nog niet gespaard van tegenslagen. Sarah kwam ter wereld met het syndroom van down. Toen ze vijf jaar jong was, kreeg ze een eerste keer leukemie. Er volgden twee knieoperaties aan de linker- en rechterknie. Op 16-jarige leeftijd kreeg Sarah nogmaals leukemie. Op 18-jarige leeftijd werd er een nieuwe heup gestoken, een gevolg van de vele chemobehandelingen. Vorig jaar in juni kwam ze ten val terwijl ze aan het rijden was met de speciale tandemfiets met haar mama. Ze liep een scheenbeen- en enkelbreuk op. Pas een maand geleden is ze terug hersteld.

Sarah (rechts) met nicht Kathleen, die in het complot zat, op het balkon van De Spil in Roeselare.
Sarah (rechts) met nicht Kathleen, die in het complot zat, op het balkon van De Spil in Roeselare.© foto FODI

De dochter van Ronny en Katrien Mistiaen-Wittevrongel uit Izegem blijft ondanks al die tegenslagen toch altijd een positief ingestelde dame. Op 11 maart eerstkomend blaast ze 30 kaarsjes uit. Omdat ze de muziek van Christoff graag hoort, zorgden we voor een vroeg verjaardagscadeau door een persoonlijk bezoek aan de zanger tijdens de pauze van zijn show. En Sarah wist van niets, met dank aan haar nicht Kathleen Demeulenaere.

Pas toen ze arriveerde aan De Spil in Roeselare – na een etentje – zei Kathleen dat ze naar de show van Christoff gingen kijken. Toen de pauze begon, vertelde Kathleen dat ze er eens persoonlijk mocht bijgaan. “Kijk een keer hier, lieve schat”, zei Christoff toen hij binnen kwam en haar direct omhelsde. Sarah was even het noorden kwijt en zei : “Schat, wat gaat zijne vriend daarop zeggen?” Christoff sloeg een praatje met Sarah, er volgde een kort fotomoment, waarna de zanger nog een fotokaart apart signeerde voor Sarah die in de zevende hemel was. Eén dag na de ontmoeting liet nicht Kathleen het volgende weten: “Sarah sliep deze nacht zalig. Vandaag heeft ze geen stem meer van zo luid mee te zingen met haar idool. Deze persoonlijke ontmoeting blijft voor haar iets onvergetelijks.”

(PADI- foto’s Jens & FODI)

Christoff zorgde voor een wervelende show in De Spil.
Christoff zorgde voor een wervelende show in De Spil.© foto FODI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier