Izegemnaars vinden de weg naar Schlagerfestival in Hasselt

24/03/18 om 20:16 - Bijgewerkt om 20:15

Vrijdagavond vond de eerste editie plaats van de dertiende uitgave van het Schlagerfestival in de Ethias Arena in Hasselt.

Opnieuw beleven tienduizenden mensen in Hasselt elk op hun manier het gezellige feest vol ambiance, inclusief een echte verkleedpartij. Op het podium staan bekende namen zoals Swoop, trompettist Ryan Ricks, Sam Gooris, Umberto Tozzi, Coco Jr., en de Romeo's. Ook Willy Sommers, Ingeborg, Bart Kaëll én Christoff zijn van de partij. De presentatie ligt in handen van Kürt Rogiers, die het zo mooi zei bij aanvang van de eerste uitgave: 'Het enige échte Schlagerfestival vind je in Hasselt.'

Wie erbij was, zal dat beamen. Het werd één groot muzikaal feest in vaak kleurrijke outfits. Ook aan de bar was het een drukte vanjewelste. Onder de vele aanwezigen ook West-Vlamingen, waaronder drie koppels uit Izegem. "Dat we vréé moeten pissen", lachte Kurt Seys en weg waren ze. Daarna keerden ze terug met hun partners. Kurt Beheydt en Tania Seys, Kurt Seys en Wendy Lahousse, Kris Vandenberghe en Heidi Laridon. "Het is de eerste keer dat we hier zijn. We keren niet terug naar West-Vlaanderen, maar slapen hier in een gezellig hotelletje. Vanuit het hotel wisten we niet hoe we hier konden geraken. Een arbeider zei dat we mochten meerijden in zijn bestelwagen vol materiaal. En wij met zes erin tussen het werkmateriaal. We hebben nogal wat afgelachen, maar uiteindelijk zijn we hier veilig toegekomen", lacht het drietal, waarna ze terug vertrokken, richting polonaiseplein. Of het gezellig was? "Heel gezellig, wàt een feest!"

Info en de laatste tickets: www.hetschlagerfestival.be

(PADI - foto's FODI)

Lees meer over: