IN BEELD – Vriendinnenkomedie ‘Vapeurs 2 – In de sneeuw’ zorgt voor verfrissend theater

© Foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De première van Vapeurs 2 – In de sneeuw in het Antwerpse Fakkeltheater is alvast een vrolijke weergave van het ideale vriendinnenuitje. Het publiek zag hoe actrices Myriam Bronzwaar, Nele Goossens, Lulu Aertgeerts en Anne Mie Gils hun koffers namen richting het winterse Tirol.

Tussen de skilessen en de après-skisessies door krijgt de vriendinnenclub The Flying Vapeurs heel wat kwaaltjes van de overgang te verduren. Maar vriendinnen zijn lotgenoten en samen maken ze er het beste van. Op een komische manier wordt komaf gemaakt met het taboe dat rond de overgang hangt. De vapeurs-actrices laten het publiek smullen van tal van herkenbare taferelen, die de memopauze met zich meebrengt wat bij zowel het vrouwelijke als het mannelijke publiek zorgt voor een lach en een traan. Regisseur Martin Michel en de producenten James Cooke en Bob Jennes verbergen hun enthousiasme dan ook niet wanneer het première-publiek de actrices een waardig applaus schenkt.

Vapeurs 2 – In de sneeuw is tot 3 februari te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Met het label Ladies at the Theatre brengt producent Uitgezonderd. theatervoorstellingen voor en door dames. Uiteraard zijn mannen die meer te weten willen komen over de overgang ook meer dan welkom.

Tickets: Uitgezonderd.be. – 070 246 036.

(PADI – Foto’s FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier