IN BEELD Premièrepubliek beslist over schuld of onschuld in theaterstuk Assisen

25/01/18 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:21

Ook tijdens de première van het theaterstuk Assisen in Theater Elckerlyc in Antwerpen werd het publiek heen en weer geslingerd tussen schuld of onschuld van de beklaagde. Tijdens deze voorstelling volgt het publiek live een assisenzaak op scène, waar het publiek fungeert als jury en uiteindelijk beslist over schuld of onschuld van de beklaagde.

Verteller Bert Verbeke loodst hen door de belangrijkste delen van een assisenproces - in deze een webcammoord - via getuigenissen, flash backs en vlijmscherpe pleidooien door de Procureur des Konings (Francesca Vanthielen) en de advocaat van de beklaagde (Kürt Rogiers). De intriges die zo aan het licht komen en het vuur waarmee ieder zijn eigen standpunt en overtuiging verdedigt, leidt tot een regelrechte 'mind fuck' voor het publiek. Ook deze keer kon je een speld horen vallen in de theaterzaal op het moment van de ontknoping. Het feestelijke glas op de premièrereceptie na de voorstelling hielp alvast om de vele theorieën en de opgekropte spanning bij de juryleden (lees het publiek) door te spoelen.

Het theaterstuk Assisen is nog tot en met 11 februari 2018 te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. In de cast schitteren Carry Goossens, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maas. Regisseur Frank Van Laecke levert een beklijvend theaterstuk af samen met zijn negenkoppige sterrencast. Opnieuw pakt Uitgezonderd. uit met een verrassende sterrencast, échte toppers, waaronder ook de comeback van Francesca Vanthielen.

(PADI/Delphine)

Info en tickets : www.uitgezonderd.be - Vanaf 22tot 42 (VIP) euro, exclusief reservatiekosten.