IN BEELD – Peter Pan, de jongen die nooit volwassen wilde worden

© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Uitverkocht, uitverkocht en nog eens uitverkocht. Dit mocht Music Hall telkens plaatsen bij de shows van Neverland, the adventures of Peter Pan in Stadsschouwburg van Antwerpen.

Wie al ooit deze productie zag, wist al vooraf dat het meer dan de moeite is en dat iedereen met een goed gevoel naar huis terugkeert. Het tijdloze verhaal van Peter Pan – de jongen die niet wilde opgroeien – werd gebracht in een gloednieuwe, betoverende theaterversie. Neverland, the adventures of Peter Pan is een familiespektakel waarin de allernieuwste technologieën, de moderne choreografie, acrobaten, beatboxers en streetdancers, hand in hand samengaan met oeroude theatermagie. Een internationale cast, ontelbare verrassingen en magische beelden zorgen voor een onvergetelijke theaterervaring.

Neverland, the adventures of Peter Pan bevat alle bekende elementen waardoor iedereen nog steeds zo veel van dit verhaal houdt. Deze voorstelling voegt er echter nog verschillende lagen aan toe. Dat is het werk van het voortreffelijke creatieve team met regisseur/dramaturg Lulu Aertgeerts, regisseur/choreograaf Martino Müller en muzikaal leider Matt Dunkley. Speciaal voor dit magische avontuur componeerde Matt Dunkley gloednieuwe muziek voor symfonisch orkest en popensemble, die perfect past bij deze fantasierijke voorstelling vol dromerige taferelen en avonturen. Dankzij de heldere muzikale vertelling, de schitterende kostuums en het imponerende decor van ontwerper Dan Potra – met onwaarschijnlijke videomapping-projecties – kom je ogen en oren tekort. Wie erbij was, geeft het toe: net zoals Peter Kan zelf wilde niemand Neverland verlaten. Op het einde kreeg de cast dan ook een staande ovatie die minutenlang duurde. Proficiat!

(PADI – Foto’s PADI & Bjorn)