IN BEELD Niels Destadsbader verovert Kortrijk

31/05/18 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:02

Woensdagnamiddag gaf Niels Destadsbader een showcase in K in Kortrijk naar aanleiding van zijn nieuw album 'Dertig'. De zanger uit het nabije Deerlijk was er met zijn volledige band aanwezig om het publiek een onvergetelijk muzikaal half uurtje te bezorgen. Honderden mensen waren van de partij om Niels aan te moedigen, om mee te zingen én om aansluitend met de joviale artiest op de foto te prijken.

Niels en zijn band begonnen met het nummer 'Paradijs', gevolgd door 'Mona Lisa'. Voor dit nummer vroeg hij de medewerking van het publiek en ze zongen maar al te graag een deeltje van die song mee. 'Beloof je mij' en 'Gloria' klonken ook niet onbekend net zoals 'Ik ben van 't Stroate' én 'Verover mij'. Als toetje zong hij nog 'Skwon Meiske'.

Niels weet ook als geen ander hoe hij de mensen kan inpalmen met zijn bindteksten. Hij begon natuurlijk - na één nummer - met te vragen: Hey Kortrijk, hoe is het? Hij informeerde of er veel West-Vlamingen aanwezig waren en hij maakte ook publiciteit voor zijn show op 31 oktober in het Sportpaleis in Antwerpen. "Zijn er hier mensen die elkaar graag zien", vroeg hij aan het publiek. "Beloof je mij is een liedje voor iedereen die elkaar graag ziet."

Na de showcase deed de organisatie een oproep om niet te drummen, om rustig te blijven, zodat iedereen op een serene manier tot bij Niels kon geraken voor een foto en vooral een handtekening op zijn gloednieuw album 'Dertig'.

(Foto's PADI)