IN BEELD Baba Yega overvalt Pieter De Wulf van Superleuk.be in Kursaal Oostende

06/02/18 om 22:14 - Bijgewerkt om 22:12

De persconferentie verliep een beetje anders dan voorzien, want het vrolijke vijftal van Baba Yega onderbrak Pieter De Wulf van Superleuk.be tijdens zijn uitleg rond de unieke show.

Groot nieuws : Baba Yega brengt op zaterdag 26 mei om 14 uur in wereldpremière hun nieuwe show Alofa in Kursaal Oostende. Plots kwam het vijftal tevoorschijn van achter de coulissen en begonnen ze Pieter een beetje lastig te vallen, waarna ze ook - samen met Pieter en de rest van het gezelschap - slenterden doorheen Kursaal Oostende, inclusief even buiten op een balkon plaatsnamen én daarna ook eens de zaal bezochten waar ze zullen optreden. Tussenin maakten ze ook plezier met toevallige voorbijgangers. Wat keek die oudere man met zijn rollater raar op toen Baby Yega onverwacht achter hem treintje speelden. Een jongedame op de fiets ? Nog nooit zagen we iemand zo vlug verder rijden, nadat Baba Yega aanstalte maakte om even mee te fietsen.

In 2016 zag Baba Yega het levenslicht met hun deelname aan Belgium's Got Talent. Ze stootten meteen door naar de finale, waar ze zelfs de nummer één werden. Een nieuwe megahype was geboren. Dat bewijzen de sociale media : meerdere Youtube hits van meer dan één miljoen views met een uitschieter van 5,5 miljoen views, 150.000 Facebook-volgers en 31.000 op Instagram. Maar daar stopt het sprookje niet. De Baba's deden ook mee aan de Duitse versie van Got Talent namelijk Das Supertalent 2017. De Duitsers waren ook meteen gewonnen voor de dansformatie. Baby Yega schopte het tot in de finale voor de ogen van meer liefst 3,8 miljoen tv-kijkers. Het sprookje is nog niet voorbij. Na een tv-reeks op VTM-Kazoom komt er in maart eerstkomend een langspeelfilm uit met een indrukwekkende cast in de cinemazalen : Barbara Sarafian, Rik Verheye, Tom Audenaert, Joke Devynck, Ludo Hoogmartens, Stefaan Degand en Sam Lowyck. Deze film werd gemaakt in coproductie met Kinepolis, VTM, Geronimo en Telenet.

In het verlengde daarvan komt er nu ook een gloednieuwe theatershow in Kursaal Oostende. Volgens de organisatoren is dat meteen een wereldpremière, want pas nà deze show trekt Baba Yega op tournee in binnen- en ongetwijfeld later ook in het buitenland. De show omvat een dynamische mix van dans, humor, flitsende visuals en interactie met het publiek, waar alles vanaf de eerste seconde fout loopt, maar op het eind van de dag Liefde/Alofa overwint. Afspraak voor de show op West-Vlaamse bodem op zaterdag 26 mei om 14 uur in Kursaal Oostende.

(PADI)

Tickets en info : www.superleuk.be.