Guido Belcanto in De Eregalerij: “Ik ben een sleutelfiguur in de Vlaamse muziek”

Guido Belcanto. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In Kursaal Oostende werd zanger Guido Belcanto opgenomen in De Eregalerij van de Lage landen. “Ik ben apetrots. Ik vind het ook niet meer dan verdiend. Ik vind het een fantastische bekroning.”

“Het is hoe dan ook een officiële bevestiging van het feit dat ik een sleutelfiguur ben in de Vlaamse muziek. Een officiële bevestiging dat ik mijn stempel heb gedrukt op het Vlaamse lied, een mooie erkenning en ik vind ze niet meer dan verdiend. Ik heb er immers 30 jaar keihard voor gewerkt, met veel tegenwind. Vooral in het eerste deel van mijn carrière. Het is pas de voorbije tien jaar dat ik aanvaard ben en dat ze mij begrijpen zoals ik ben. Het probleem in ‘t begin was: ze konden mij nooit in een vakje stoppen. De media kon mij niet plaatsen. Dat was het probleem. Maar ik bleef in mezelf geloven en de aanhouder wint hé. Na een tijdje word je dan toch iemand waar ze niet meer omheen kunnen kijken.”

Guido is trots op zijn prijs, zijn erkenning in De Eregalerij. “Deze prijs is inderdaad fantastisch, maar dat is geen einde van mijn carrière. Ik heb nog plannen en in september ga ik een driedubbele cd uitbrengen. Eén cd met liveopnames van mijn bekendste songs (Boksauto’s, Toverdrank..). Twee cd’s met onuitgebracht materiaal. Opnames voor de radio, voor tv-programma’s, enz. Dat zijn 30 tracks in totaal, onuitgebracht! Liedjes die nooit op een cd zijn terecht gekomen en waarvan ik het zonde vind dat ze zouden verloren gaan. Hoeveel cd’s ik al uitbracht? Hoeveel keren goud of platina? Och, daar ben ik niet mee bezig. In 2011 kreeg ik eens een gouden plaat voor de verkoop van 10.000 exemplaren. Ik ben geen Clouseau hé, maar ik ben wel heel gelukkig met de status die ik heb. Ik ben écht beroemd genoeg.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier