Geutelingenfeesten brengt Vlaamse artiesten naar Michelbeke

Het bestuur van de Geutelingenfeesten. © Foto Geutelingenfeesten
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op vrijdagavond 18 januari werd het startschot gegeven voor de 39ste Geutelingenfeesten in Michelbeke. Pas op zondag 17 februari wordt het Geutelingen-seizoen afgesloten. Tussenin worden er heel wat activiteiten georganiseerd, waaronder ook één feestweekend dat op zaterdag 9 februari om 8 uur van start gaat met de 19e Geutelingen-wandeltocht.

Het bekende recept blijft behouden, namelijk een drietal lussen met telkens start en aankomst aan de feestzaal en mogelijkheid tot het proeven van de (h)eerlijke Geutelingen recht uit de oven. Want daar is het écht om te doen tijdens die Geutelingenfeesten, namelijk de Geuteling die door Isidoor Teirlinck als volgt werd beschreven: “Dat is een koek die de vorm en de grootte van een pannenkoek heeft, doch door middel van een langstelige lepel op de gereinigde vloer van de warme oven gegoten en niet in de pan wordt gebakken.”

David Vandyck, te gast op de Geutelingenfeesten.
David Vandyck, te gast op de Geutelingenfeesten.© PADI

Dit traditioneel streekgerecht uit de Vlaamse Ardennen, deelgemeente Brakel zet de bewoners en veel bezoekers op z’n kop en zorgt ervoor dat iedereen aan het feesten gaat. Pas van half januari tot half februari komt deze eeuwenoude, ambachtelijke lekkernij even tot leven om daarna opnieuw tot rust te komen tot het jaar daarop.

Dennie Christiaen.
Dennie Christiaen.© Jens

Diezelfde zaterdag 9 februari viert men de Geutelingenfeesten vanaf 20 uur ook met een zesde vedettenparade. Op de affiche staan Luc Steeno, Swoop, Eveline Cannoot, Dennie Christian, Johan Veugelers, Lindsay, Wendy Van Wanten en David Vandyck. Er zijn slechts 300 zitplaatsen. Op zondag 10 februari is er dan de traditionele Geutelingen-worp met prachtige prijzen. De hoofdprijs is 250 euro. Dit jaar zal Sam Gooris de duizenden mini-geutelingen uitgooien. Vanaf 13 uur is er een programma met o.a. De Zwalmfanfare, Kate Lane, Rita Roelandt (finaliste The Voice Senior) en ook Sam Gooris. Tussenin zijn er nog enkele verrassingen voorzien. Er is eveneens een afterparty met DJ Daddy Cool.

(PADI)

Eén kaart voor de vedettenparade kost 15 euro, aan de deur 20 euro. Reservatie via : info@geutelingenfeesten.be, 0497 17 45 41. Op zondag gratis toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier