Gers Pardoel intiem en 'Bijzonder' in het theater

04/02/18 om 20:22 - Bijgewerkt om 20:21

De Nederlandse rapper Gers Pardoel duikt - na zijn arenaconcerten dit voorjaar - in november het theater in en dit in een organisatie van PSE Belgium. Hij neemt het publiek mee voor een boeiende en intieme muzikale trip op vrijdag 9 november in Capitole Gent, op zaterdag 10 november in Ethias Theater Hasselt en op zaterdag 17 november in Stadsschouwburg Antwerpen.

Gers Pardoel intiem en 'Bijzonder' in het theater

Gers Pardoel, samen met Elke Vanlerberghe uit Pittem. Eén van de zovele échte Pardoel-fans. © FODI

Gers Pardoel is sinds zijn deelname aan Liefde voor Muziek in het voorjaar van 2017 overal tegenwoordig in Vlaanderen. Eind vorig jaar zetelde hij als jurylid in het programma Steracteur Sterartiest. Op zaterdag 17 en zondag 18 maart vult hij twee keer de Lotto Arena met een soloconcert. Op zaterdag 19 mei deelt hij in dezelfde zaal de affiche met andere Nederlandstalige rappers tijdens RAP NL. Intiemer worden zijn concerten die hij dit najaar brengt in de Vlaamse theaters.

Bij zijn vorige theatertour wist hij volle zalen te lokken en waren de reacties unaniem lovend. In november neemt Gers in onder andere Capitole Gent, Ethias Theater Hasselt en Stadsschouwburg Antwerpen het publiek mee voor een boeiend avontuur met zijn nieuwe show Bijzonder. Hij vertelt leuke anekdotes en straffe verhalen over de totstandkoming van zijn grote hits en vertolkt naast zijn bekende werk ook andere pareltjes die net niet de radio haalden. "Door de intieme sfeer van het theater op te zoeken voel ik mij dichter bij mijn gasten en verwacht ik hen mee te kunnen nemen in mijn verhaal", klinkt het bij Gers.

Heel wat topsingles

Gers Pardoel werd eind 2009, begin 2010 zowel in Nederland als in Vlaanderen bekend door zijn succesvolle samenwerking met The Opposites op de single Broodje Bakpao. Daarna scoorde hij ook bij ons hoog met de singles Ik neem je mee (2011), Bagagedrager (2012, met Sef), en Louise (2014), in de Ultratop telkens goed voor een top 10-notering. Zijn bekende albums zijn Deze wereld is van jou (2011) en De toekomst is van ons (2014).

Gers Pardoel tijdens zijn optreden in Ring Shopping Kortrijk.

Gers Pardoel tijdens zijn optreden in Ring Shopping Kortrijk. © FODI

Gers werd een graag geziene gast op menig zomerfestival en zijn succes daar bleef ook bij tv-makers niet onopgemerkt. Zijn deelname aan het derde seizoen van het VTM-programma Liefde voor Muziek in het voorjaar van 2017 was een regelrecht schot in de roos. Tijdens Liefde voor Muziek maakte Gers onder andere indruk met Zo Bijzonder, zijn van Nederlandse tekst voorziene versie van het tekstloze nummer Million Voices van de Zweedse dj Otto Knows. Het liedje kreeg - samen met zijn populaire covers uit Liefde voor Muziek en een heleboel nieuwe nummers waaronder Ma Chérie - een plaats op zijn eind 2017 uitgebrachte dubbel-cd Voor m'n kids. Op dit nieuwe album toont Gers met intieme, door hemzelf geschreven teksten een opvallend gevoelige kant van zichzelf.

(PADI)

Gers Pardoel Bijzonder : vrijdag 9 november in Capitole Gent - Zaterdag 10 november in Ethias Hasselt - Zaterdag 17 november in Stadsschouwburg Antwerpen, telkens om 20 uur. Kaarten : 29, 35, 40, 50 euro via Tele Ticket Service - 070 345 345 (max. 0,30 euro/min). www.teleticketservice.com - www.capitolgent.be - www.ethiasarena.be en www.stadsschouwburgantwerpen.be.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!