Gene Thomas is één van de solisten tijdens Disney in Concert in Brussel

13/10/17 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:39

Op woensdag 27 december wordt de Vlaamse versie van 'Disney in Concert/Magical Music from the Movies' gebracht in Paleis 12 in Brussel. Na steden als San Francisco, Melbourne, Dublin en Seattle wordt dit magische concert nu voor het eerst opgevoerd in ons land. De solisten zijn Elke Buyle, Deborah De Ridder, Giovanni Kemper én Gene Thomas.

Gene Thomas is één van de solisten tijdens Disney in Concert in Brussel

Gene Thomas, één van de solisten tijdens Disney in Concert in Paleis 12 in Brussel. © FODI

Met Elke Buyle haalt MB Presents meteen de Vlaamse prinses Elsa uit Frozen binnen en Deborah De Ridder is één van Vlaanderens grote musicalsterren. Zij was al eerder soliste tijdens de Europese tournee van Disney in Concert. Ook voor Ketnet-'Hunk van het Jaar' Giovanni Kemper is de musicalwereld geen onbekend terrein. Hij speelde onder andere mee in Peter Pan, The Lion King en Oliver. We kennen Giovanni ook van So You Think You Can Dance. Zanger Gene Thomas kennen we vooral van zijn eigen popmuziek, maar hij stond eveneens al eerder in Notre-Dame de Paris en in Piaf. Hij lanceerde zijn nieuwe single Stralen en hij is een échte Disney-fan.

Naar het schijnt ben je een échte Disneyfan. Juist?

Gene: "Ik denk dat ieder kind, iedere tiener, iedere volwassen persoon is opgegroeid met Disneyfilms of Disneymuziek. Ik denk dat ook al veel mensen in Disneyland zijn geweest. Disney is er immers voor alle leeftijden. Het is een fantasiewereld die niet stopt én zeker nu dat Star Wars bij Disney is. Ik ben nu inderdaad helemaal verkocht. Disney maakte fantastische films met geweldige songs. Ik kijk er naar uit om de songs met dat 80-koppig symfonisch orkest in het Brusselse Paleis 12 te mogen spelen. Ja, ik denk dat het een Night of the Proms-gevoel moet zijn, maar dan met Disney-songs. Het wordt een fantastische spektakel dat de mensen gezien moeten hebben. Dit wordt echt de moeite, geloof me."

Je praat vooral over films, maar ben je ook een fan van het park Disneyland?

Gene: "Natuurlijk! We gaan zeker minstens één keer per jaar daar naartoe. Iedere keer dat ik er binnen kom, ben ik in shock. Het is altijd even back to reality. Eén van mijn lievelingsgeuren in het Disneylandhotel zijn die geurkaarsen en die huisparfum in het hotel zelf. Daar ben ik echt verslaafd aan. Eén nadeel is dat je hier nergens dezelfde geur kan vinden. De attracties zijn dan ook fantastisch om met de kinderen te doen."

Welke voorkeur heb je qua attracties?

Gene: "De rollercoasters, maar ook de autoshows, de 3D-cinema... alles spreekt mij aan. Overal waar je komt, heb je dezelfde sfeer, de muziekjes...

Word je vaak aangesproken in Disneyland?

Gene: "Er zijn altijd mensen die mij herkennen en zeker wanneer ik met het gezin op stap ben, dan is het écht om zeep. (lacht) Maar dat valt nog mee hoor. Sta je stil, dan komen de mensen af. Ik zeg dus: blijven bewegen, dat is de boodschap."

Gene Thomas, samen met showbizzmedewerker PADI.

Gene Thomas, samen met showbizzmedewerker PADI. © FODI

Hoe kwamen ze bij jou terecht om mee te werken aan dat project?

Gene: "Misschien omdat ik op Donald Duck gelijk? (lacht én hij doet Donald Duck na). Eerlijk, ik weet het niet, ik heb geen flauw idee. Ik hoop door mijn muzikale zangtalenten, dat zou ik fijn vinden. Ik bemerk dat ik naast Deborah én Elke sta, dat zijn fantastische zangeressen. Die twee dames zijn inderdaad niet van de minste. Ook Giovanni is een heel goede zanger."

Voorlopig weet je nog niet wat er allemaal komt bij kijken. Het zal ongetwijfeld een serieuze voorbereiding worden. Correct?

Gene: "Er zal een pianorepetitie zijn, daarna ook een repetitie met het orkest. Ik weet dat mijn haar - gedurende al die songs - zal rechtstaan. Ik ben daar heel zeker van."

Klopt het dat je dochters meededen aan je jongste videoclip?

Gene: "In mijn laatste single Stralen doen ze inderdaad mee. Ik heb er lang aan gewerkt, toch een half jaar. Ik moest rustig brainstormen hoe ik het allemaal zou aanpakken. Twee weken voor de shoot dacht ik na over een scène met een meisje die haar drone verloren is. Ik dacht: Wie moet ik daarvoor zoeken? 's Morgens vroeg ik aan het ontbijt aan mijn dochters of ze zin hadden om mee te spelen. Ze wilden allebei meedoen, ik heb ze dus allebei laten meedoen om iedereen tevreden te houden. Het zingen, dansen en acteren zit ook bij hen in het bloed. Akkoord, ze zijn ermee opgegroeid, maar ik forceer hen niet."

Misschien worden ze binnen zeven jaar de nieuwe K3, nu zijn ze ook al 10 en 12 jaar.

Gene:(lacht) "Dat klopt, wie weet, maar dan zal één van mijn twee dochters toch haar haren moeten verven."

Heb je favoriete Disneysongs?

Gene: "Waar moet ik beginnen ? Circle of Life van The Lion King! Maar ook de songs van Aladin, Frozen... zijn super. Ik mag maar een aantal liedjes brengen, ik ben benieuwd wat het zal worden."

Disney in Concert is één project. In het voorjaar was je echter nog druk bezig met Warme Wintersongs. Hoe evolueerde deze eigen cd?

Gene: "Ik ben heel blij met de verkoop. De cd-spelers worden schaars. Dat is jammer, maar dat is nu eenmaal de realiteit. De fysieke verkoop is dus niet meer zoals tien jaar geleden, we leven nu eenmaal in een digitale wereld van iTunes en Spotify. Maar ik ben nog niet klaar met dit album en daarom brengen we dit najaar nog een single uit: Merci! Een universeel danklied omdat ik vind dat je niet vaak genoeg merci kan zeggen. Dankbaarheid is één van de mooiste dingen die er bestaan in het leven en het is ook nog een mooi liedje, misschien wel het mooiste liedje van het album Warme Wintersongs."

Voorzie je in 2018 een vervolg op deze cd?

Gene: "Dat staat niet in mijn agenda. Volgend jaar ben ik vijftien jaar bezig. Misschien breng ik dan wel een Best-Of uit? Daarnaast bezit ik nog heel wat songs die niet op een cd staan. Ik kan dus misschien een Best-Of uitbrengen, aangevuld met enkele nieuwe liedjes. Ik heb het gevoel dat hét moment is aangebroken om een dergelijk project uit te brengen. Ik ben klaar voor zoiets en hopelijk ook de fans."

In december doe je mee aan Disney in Concert. Ben je een artiest die ook kerstconcerten brengt?

Gene: "Ik deed dat nog nooit, maar vorig jaar proefde ik wel van de sfeer van de kerstmarkten tijdens de Warme Wintersongs-promotour. Daar is het idee ontstaan om akoestische winteroptredens te doen dit najaar. Via de bookingkantoren komen ondertussen de aanvragen binnen en ik vind dat fijn. Akoestisch, alleen met je gitaar, de mensen bespelen in een leuke setting, aangevuld met kerstsongs à la Gene Thomas. Die kleinschalige dingen, ik vind dat leuk om te doen."

Ben je een grote voorstander van akoestische sets?

Gene: "Ik ben daar inderdaad voorstander van. In mijn persoon schuilt een rustig mens. Velen zullen dat niet geloven, maar toch is het zo. Maar ik ben ook een écht podiumbeest dat zich eens moet uitleven op het podium." (knipoogt)

Woensdag 27 december om 15 uur: Disney in Concert/Magical Music from the Movies, Paleis 12 in Brussel. Tickets verkrijgbaar via TicketMaster en bij FNAC.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!