Frans Bauer staat op 1 en komt naar Kursaal Oostende

28/04/18 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:18

Na een tweetal weken stunt Frans Bauer alweer een nieuwe nummer 1-hit. Hij verdringt Eels van de koppositie in de Ultratop in Vlaanderen.

Frans Bauer staat op 1 en komt naar Kursaal Oostende

Frans Bauer, dé volksvriend, tussen zijn publiek. © Foto FODI

Frans staat weer op 1 omdat zijn album Levenslied al meer dan vijf weken in de Top 3 staat. In de nationale lijst pakt hij een mooie derde plaats. "Als het zo doorgaat, moet ik me nog tot Belg laten naturaliseren", grapt Frans in een eerste reactie. "Je maakt liedjes in de hoop dat mensen ze leuk vinden. Als je fans en de neutrale luisteraar je dan bekronen met een nummer 1 in de officiële hitlijst van Vlaanderen, dan kan je alleen maar dankbaar zijn. Het zijn immers mijn fans en zovele Vlamingen waartegen ik oprecht en nederig zeg: dank je wel."

Frans Bauer, samen met Margriet (links) en Rita.

Frans Bauer, samen met Margriet (links) en Rita. © Foto FODI

Het album Levenslied van Frans Bauer bevat volkse liedjes, die mensen blij maken en waarmee hij terug gaat naar datgene waarmee het voor hem allemaal begon: het levenslied dat een vertolking is van dat wat we meemaken in het dagelijkse leven. "Het is de creatieve, productionele kwaliteit en vooral de taal die Frans spreekt en zingt die dit album zo doet verkopen", aldus Hugo Foets, zijn manager in België.

Frans Bauer, samen met Tilly (links) en Patricia.

Frans Bauer, samen met Tilly (links) en Patricia. © Foto FODI

Frans heeft zijn liefde voor Vlaanderen nooit onder stoelen en banken gestoken. De zanger viert zijn succes in Vlaanderen op maandagavond 30 april en op dinsdag 1 mei om 15 uur in Kursaal Oostende met Tour de Frans, een show met ballet, groot orkest, prachtige belichting... In juni komt Frans ook nog naar Hasselt en Antwerpen. Info en tickets via kursaal.be of ticketmaster.be.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!