Feest op het podium, maar niet zozeer op de tribune bij première ’20 jaar K3′

K3 net na de première. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

We woonden de première van 20 jaar K3 bij in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. In die voorbije 20 jaar woonden we al vaak shows bij van K3. Shows toen zowel Karen, Kristel en Kathleen als Karen, Kristel en Josje op het podium stonden, maar ook al shows met de nieuwe K3 alias Marthe, Hanne en Klaasje.

Het waren telkens meer dan gezellige feesten, waarop de kleine kinderen eens echt uit de bol konden gaan. Met hun K3-kledij aan konden ze rechtstaan, meezingen, meedansen. We zagen glunderende kids terug vertrekken, zowel in Plopsa Theater als in Kursaal Oostende. Kortom, een K3-show was écht een feest voor de jonge kids. Op de première in Puurs hadden we het even moeilijk, want iedereen – ook de kids – moeten een hoofdtelefoon dragen om de muziek te horen, om naar de woorden van de lieve meiden te kunnen luisteren. We zagen ook geen enkel kindje omhoog springen, want… die tribunes kunnen bewegen en dat is dus levensgevaarlijk. We zagen de ouders, samen met de kroost, wél luid meeklappen en natuurlijk ook meezingen, maar toch misten we dat tikkeltje extra of het moment dat de kindjes niet op de schoot moesten blijven zitten maar spontaan konden meedansen.

K3 had een eigen mobiel waarmee ze rondreden op het podium en vliegensvlug konden vertrekken voor een kledijwissel.
K3 had een eigen mobiel waarmee ze rondreden op het podium en vliegensvlug konden vertrekken voor een kledijwissel.© FODI

En dat is hetgeen wij tijdens die première niét zagen: dansende kindjes, kindjes die tussen de rijen zitjes uit de bol gingen of kindjes die misschien eens dichtbij konden komen. Twee dagen na de première vernamen we toevallig van een gezin met kindje uit onze regio: “Ik heb deze keer niet kunnen meedansen. Ik moest een koptelefoon dragen, anders hoorde ik niet. Ik moest stil zitten…”. We weten het: het Studio 100 Pop-Up Theater is geen Plopsa Theater of Kursaal Oostende en we begrijpen maar al te goed dat Studio 100 die accommodatie in Puurs zoveel mogelijk wil gebruiken, maar op die première zagen we géén écht feest voor de kids.

K3 mocht op een reuzentaart plaatsnemen.
K3 mocht op een reuzentaart plaatsnemen.© FODI

Let op: ‘t was wél feest op het podium. Daarover hoor je ons niet klagen. De inzet van Hanne, Marthe én Klaasje was formidabel, inclusief de danspassen die zij uitvoerden samen met een 30-tal dansers en danseressen van de Studio 100 Dansschool. Net na de première zeiden we dat tegen K3, die duidelijk benadrukten dat de kinderen wél degelijk mochten meedoen, zelfs mochten rechtstaan. “Misschien hebben we dat niet genoeg gezegd?”, zei Klaasje. Dat deden ze wel. We hoorden één van de drie K3-dames regelmatig zeggen : “Zing en dans mee“, maar iedereen bleef stil neer zitten. Op ‘t einde was het dan ook raar van maar een handvol mensen te zien rechtstaan om K3 een staande ovatie te geven. Want, eerlijk gezegd : Hanne, Klaasje én Marthe verdienen een staande ovatie. Hun inzet op het podium is formidabel. Ze zingen de ene na de andere hit, zelfs al maken ze nog maar enkele jaren deel uit van K3 én waren ze nog heel klein toen Karen, Kristel en Kathleen Heyah Mama lanceerden. Sindsdien heeft die populaire meidengroep wel heel wat teweeggebracht in Vlaanderen: ze veroverden inderdaad duizenden kinderhartjes, die tijdens een show toch wel graag eens meedansen….

Maar liefst 30 dansers en danseressen stonden ook op het podium.
Maar liefst 30 dansers en danseressen stonden ook op het podium.© FODI

En voor wie interesse heeft: de tribunes reden inderdaad rond. De show begon om 16.30 uur en om exact 17.44 uur begonnen de tribunes te bewegen. Vooral bezoekers die nog niet naar 40-45 kwamen kijken, maar die wel al hoorden vertellen dat de tribunes ronddraaiden, vonden het de max. Voor trouwe bezoekers van 40-45 was het geen nieuwtje meer, maar was het wel logisch dat de tribunes eens van plaats zouden veranderen. “Was dat niet gebeurd, dan was ik toch ontgoocheld geweest”, zei een bezoeker na de première tegen ons. Ook op dat gebied een pluim voor Studio 100.

Na afloop van de show kon het publiek voor de eerste keer kennis maken met het nagelnieuwe Studio 100 koor. Dit 20-koppig koor brengt zowel nummers uit het omvangrijke oeuvre van Studio 100 als daarbuiten. De zangers van het Studio 100 koor worden geselecteerd, opgeleid en begeleid door Dansstudio Ijvi Hagelstein, de dansschool van Studio 100. Vanaf nu zullen ze regelmatig optredens geven overal in Vlaanderen en Nederland.

Tickets voor de K3-show in Puurs: www.studio100.com – Interesse in het koor? Boeken op agency@studio100.be.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier