Fabian Feyaerts zet Theater Tinnenpot in Gent op zijn kop

27/11/17 om 13:47 - Bijgewerkt om 13:45

Het is exact vijf jaar geleden dat Fabian voor Junior Eurosong ons land ging vertegenwoordigen in Amsterdam. Fabian haalde er een mooie vijfde plaats. De zanger wilde zijn vijf jaar laten inkijken door zijn fans. Hij stelde een theaterconcert samen: 5 jaar Fabian Feyaerts, van Abracadabra tot De eerste keer. Plaats van afspraak: het Theater Tinnenpot in Gent.

Fabian Feyaerts zet Theater Tinnenpot in Gent op zijn kop

Fabian in actie. © Mervyn

De zaal was niet volledig uitverkocht, maar dat stoorde Fabian en zijn band niet. Vanaf de eerste song kreeg Fabian de zaal naar zijn hand. Omdat Fabian ook een beetje internationaal gekend is, waren er zelfs tickets in Nederland en Engeland verkocht. Fabian keerde terug naar het verleden. Zijn intro was sober, maar voor hem begon het zoals vijf jaar geleden. Hij stelde zich dan ook zo voor: Hallo, ik ben Fabian Feyaerts, veertien jaar en ik wil ons land gaan vertegenwoordigen. Dat waren zijn eerste woorden in de showbizz, woorden die hij vijf jaar later herhaalde.

Fabian is afkomstig van Arendonk en studeert in Leuven. Waarom koos hij Gent uit om zijn theaterconcert te spelen? Dat is heel simpel. Zijn bandleden komen allemaal uit de regio Gent. Fabian reed veel van Leuven naar Gent om met zijn bandleden de muziekkeuze voor die avond te bespreken. Zijn keuze was heel goed. Hij zong Nederlandstalige en Engelstalige covers, aangevuld met zijn eigen repertoire. Hij gaf toe dat hij het heel moeilijk had om de teksten uit het hoofd aan te leren. "Hoor ik een lied, dan kan ik het gerust volledig meezingen, maar als het instrumentaal is, dan moet ik het alleen brengen", zegt hij.

De volledige band mét Fabian.

De volledige band mét Fabian. © Mervyn

Tijdens de voorbije vijf jaar maakte Fabian mooie, minder mooie en ook veel emotionele momenten mee. Hij stond stil bij één van die emotionele momenten. Ongeveer drie jaar geleden kreeg Fabian de vraag om te zingen voor een jonge fan, die kanker had. Fabian zei ja en zong drie liedjes voor zijn zieke fan. Eén van die songs die hij voor haar zong was Nanana. "Het liedje gaat erover dat je uw dromen moet volgen. Mijn fan wilde genezen van die vreselijke ziekte, dat was haar droom", vertelt Fabian, die tijdens zijn show niet uitpakte met muzikale genodigden. Of toch... Hij vroeg aan het aanwezige publiek of er een Louise aanwezig was. Spontaan toonden vrienden van Louise waar ze zat. Fabian nodigde haar uit om bij hem op het podium te staan en een toepasselijk lied mee te zingen, namelijk Louise van Gers Pardoel. Het ging er heel wild aan toe op het podium. Fabian vond het heel raar dat haar vrienden zo hard zaten te lachen. Hij vroeg dan maar of haar échte voornaam Louise was. Uiteindelijk bleek het een Amy te zijn. Iedereen begon dan maar te lachen. Tijdens Shape Of You van Ed Sheeran nodigde Fabian zijn jongere broer uit om samen met hem te dansen tijdens dit nummer. Een mooi familiemoment.

Fabian met 'Louise'.

Fabian met 'Louise'. © Mervyn

2018 staat voor de deur. Komt er volgend jaar nieuw werk uit? Samen met zijn broer Ruben schreef Fabian de song Turn Back. Ze componeerden samen de muziek en schreven ook samen de tekst. Hij gaf toe dat hij in de toekomst graag zou acteren. Op zijn sociale media-kanalen laat hij al weten dat hij bezig is met acteren. Gaat Fabian in de toekomst het zingen met acteren combineren? We weten het nu nog niet, enkel de toekomst zal dat uitwijzen.

(PADI)

Fabian samen met zijn jongere broer.

Fabian samen met zijn jongere broer. © Mervyn

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!