Derde editie Winterrevue in Elckerlyc Antwerpen met inspirerend thema The Sound of Movies

24/10/17 om 17:35 - Bijgewerkt om 17:33

Vanaf vrijdag 15 december kan je de 'Winterrevue' bewonderen in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Regisseur Stany Crets heeft spannende plannen met zijn team.

Derde editie Winterrevue in Elckerlyc Antwerpen met inspirerend thema The Sound of Movies

De cast samen in de sneeuw. © FODI

Stany Crets koos alvast een inspirerende plek uit om het script van The Sound of Movies aan zijn acteurs uit te delen. De cast met Herbert Flack, Dirk Van Vooren, Patrick Onzia, Britt Van der Borght, Ann Van den Broeck, Shana Pieters - afkomstig uit Kuurne, maar woont sinds enkele weken in Antwerpen - en Laurenz Hoorelbeke kregen een winterse sneeuwbeleving voorgeschoteld door hun regisseur. Hij gaf immers afspraak in de gloednieuwe indoor sneeuwbaan Aspen in Wilrijk, een sneeuwbaan van 50 meter lang met 18 procent helling. Het was meteen ook een sneakpreview van deze locatie.

Een warme wijn doet deugd: Laurenz Hoorelbeke (links) en Patrick Onzia.

Een warme wijn doet deugd: Laurenz Hoorelbeke (links) en Patrick Onzia. © FODI

De tandem achter Theatertainment en Theater Elckerlyc in Antwerpen, namelijk Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren, vroegen voor het derde jaar op rij aan Stany Crets om conceptbedenker en scenarist te zijn van de Winterrevue.Stany laat zich terug omringen met een professionele ploeg: choreografie door Laurent Flament, een live orkest aangestuurd door de onevenaarbare Eric Melaerts en styling door Griet Van Landeghem. Regisseur Crets belooft voor de derde editie een Winterrevue mét pluimen. Bovendien wordt er dit jaar voor het eerst met een thema gewerkt, namelijk The Sound of Movies. De glamour en grandeur van showfilms uit de eerste helft van de vorige eeuw, maar ook de meer recente films zijn een dankbare inspiratiebron. Bovendien mag de cast deze keer een acteur in zijn rangen begroeten die flink wat films op zijn palmares heeft staan: Herbert Flack. Wie wil weten of Herbert zich ook aan zang en dans zal wagen, moet wachten tot 15 december.

Data: van vrijdag 15 december 2017 tot en met zondag 14 januari 2018. Tarieven: voordelige tarieven in vier categorieën, al vanaf 29 euro, inclusief reservatie- en exclusief verzendingskosten. Hollywoodmenu aan 59 euro per persoon in het Winterrevue Pop-Up Restaurant. Tickets: www.elckerlyc.be, 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut)

PADI tussen Ann Van den Broeck, Shana Pieters en Britt Van der Borgh.

PADI tussen Ann Van den Broeck, Shana Pieters en Britt Van der Borgh. © FODI

Dirk Van Vooren was de eerste die onder het spandoek van Winterrevue kwam gegleden.

Dirk Van Vooren was de eerste die onder het spandoek van Winterrevue kwam gegleden. © FODI

Shana Pieters, afkomstig uit Kuurne.

Shana Pieters, afkomstig uit Kuurne. © FODI

Patrick Onzia en Herbert Falck in actie.

Patrick Onzia en Herbert Falck in actie. © FODI

De cast samen in de sneeuw, waar ze ook hun script kregen uit handen van Stany Crets.

De cast samen in de sneeuw, waar ze ook hun script kregen uit handen van Stany Crets. © FODI

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!