De drukke zomer van accordeonist Thomas Julian: "Ongelofelijk dat ik hier mag optreden"

23/07/18 om 10:04 - Bijgewerkt om 11:58

Tijdens Feest op de Dijk in Middelkerke mocht de 24-jarige Thomas Julian uit Zwevegem ook zijn accordeon boven halen en het publiek animeren.

De drukke zomer van accordeonist Thomas Julian: "Ongelofelijk dat ik hier mag optreden"

Na zijn optreden mocht Thomas talrijke foto's signeren en poseren bij fans. © foto Jens

Twee jaar geleden was Tom - toen nog Tom Accordeon - een jongeman die met zijn accordeon de mensen entertainde op diverse feesten. Tom wilde echter meer. Via de juiste contacten kwam hij terecht bij BMB Agency, die wel iets zagen zitten in die sympathieke en gedreven West-Vlaming.

Twee jaar later treedt Tom onder zijn nieuwe artiestennaam Thomas Julian op tijdens grootse evenementen, waaronder tien optredens van Feest op de Dijk aan zee en ook optredens op Oostende Koerse. Voor Thomas Julian ziet de toekomst er echt rooskleurig uit. Wat zong Marco Borsato alweer ? Dromen zijn bedrog ? Die woorden passen niet bij deze West-Vlaamse accordeonist, want hij klimt langzaam hoger op de muzikale ladder.

De drukke zomer van accordeonist Thomas Julian: "Ongelofelijk dat ik hier mag optreden"

Dromen van een single

"Vroeger kwam ik met mijn mémé en pépé vaak naar Middelkerke," herinnert Thomas zich. "Neen, ik haalde hier geen kattenkwaad uit. Ik was altijd braaf en speelde vooral met mijn vlieger op 't strand. Iedere zomer - tot de leeftijd van twaalf jaar - kwam ik naar Middelkerke om te spelen. Ik liep hier tientallen keren op het Epernayplein, ongelofelijk dat ik nu op deze locatie mag optreden", glundert Thomas Julian, backstage tijdens Feest op de Dijk in Middelkerke.

Het is een drukke zomer voor de accordeonist. "Redelijk druk", bekent hij. "Ik zit in de tournee Feest op de Dijk, goed voor tien optredens aan onze kust. Ik trad ook al op tijdens Oostende Koerse en in de komende weken sta ik daar nog eens geprogrammeerd. Ik zie deze zomer honderden, schrijf maar duizenden mensen, die mij leren kennen. Ik ben heel blij dat ik zoiets mag meemaken. Ik doe dan ook altijd mijn uiterste best op zo'n grote evenementen. Na ieder optreden komen er fans bij, krijg ik vriendschapsverzoeken op mijn Facebook. Dat is een goed teken. Ik wil veel fans achter mij krijgen en daarna brengen we misschien een single uit."

Thomas, geflankeerd door zijn ouders Stefaan en Marleen Weedaege-Forêt uit Zwevegem.

Thomas, geflankeerd door zijn ouders Stefaan en Marleen Weedaege-Forêt uit Zwevegem. © foto Jens

Ambiance

Is Thomas Julian nog nerveus voor een optreden ? "Helemaal niet", glimlacht hij. Mama Marleen Forêt die altijd dichtbij is, zag er wel een beetje nerveus uit. Ook papa Stefaan is nooit ver uit de buurt en steunt zijn zoon voor 100%. Thomas focust zich volledig op de muziek, gesteund door zijn ouders. Tijdens zijn optreden ging het publiek wel degelijk uit de bol. We wandelden even door de massa op het Epernayplein in Middelkerke. Heel wat mensen trokken grote ogen toen deze accordeonist zijn nummers bracht.

Het duurde niet lang vooraleer Thomas de mensen meekreeg met zijn meezingers, bekende nummers die iedereen kent. Vooraf zei hij nog : "Ik breng vooral ambianceliedjes, de mensen moeten kunnen meezingen. Dit programma van 25 minuten legden we vast in overleg met mijn management." Na zijn optreden mocht Thomas Julian nog vele minuten signeren en poseren aan zijn fanstand. Ook hier stonden zijn trotse ouders dichtbij.

(PADI)

Feest op de Dijk 2018 is een gratis gebeuren dat je nog kan meemaken op volgende data : Nieuwpoort (woensdag 25 juli), Westende (dinsdag 31 juli), Nieuwpoort (woensdag 8 augustus), Koksijde (donderdag 9 augustus), Blankenberge (maandag 13 augustus), Bredene (dinsdag 21 augustus) en Middelkerke (woensdag 23 augustus).

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!