David uit Oostkamp organiseert op eigen houtje shows met Vlaamse artiesten

David, samen met zijn idool Herbert Verhaeghe. (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zondag 7 april organiseert David Callebert uit Oostkamp een show met Lindsay, accordionist Thomas Julian en Herbert Verhaeghe in zaal Carina, Vissersstraat 97 in Moerkerke (Damme). Het is niet de eerste keer dat deze grote fan van Vlaamse muziek een show organiseert. David heeft een boontje voor de Vlaamse muziek en ook voor diverse Vlaamse zangers én zangeressen.

“De liefde voor de Vlaamse muziek heb ik van mijn ouders meegekregen. Iedere zondag – toen ik nog een kind was – gingen wij van mei tot september mee met het toenmalige Radio 2-programma op zondag “Fiëstag” van Ro Burms. Iedere week zaten wij overal in het land op een gezellige kermis, een pretpark of op een leuk Marktplein met het duo Ro Burms/Johan Verstreken en telkens eveneens met een pleiade aan artiesten”, vertelt David Callebert (43).

“Tijdens de wintermaanden trokken we o.a. naar de Zondagsmarkt te Knesselare waar nu Stevens meubeldepot is en andere zalen om shows mee te beleven. Ik ben nu al ruim vier jaar fan van Herbert Verhaeghe, de sympathieke zanger uit Kuurne, die vorige zaterdag nog een formidabel verjaardagsconcert in Oudenaarde gaf. Hij is een graag geziene gast op de shows. Daarnaast heb ik ook een grote waardering voor Lindsay, Kurt Crabbé, Guy Neve, Gino Verano, Sabine, Angelo Martinez, Johan Veugelers en uiteraard Christoff.”

Show met Vlaams talent

Het is komende zondag niet de eerste keer dat David een show organiseert met enkel Vlaams talent. “Dat is eerder toevallig begonnen toen ik een feestje voor m’n verjaardag gaf en een paar artiesten uitnodigde om op te treden. Dat waren toen Herbert Verhaeghe, Kurt Crabbé en Jan Wuytens. De aanwezige vrienden – die ook muziekfans zijn – pushten me om dat nog eens te doen, want er was wel vraag naar shows waar de mensen zich konden amuseren. Zo gezegd, zo gedaan.”

Sinds 2018 organiseer ik op regelmatige basis een show. De ingrediënten zijn een middagmaal gevolgd door leuke optredens, waarbij Herbert de vaste gast is en dan heb je steevast een geslaagd recept. Ik leg de nadruk ook op het dansgedeelte, want de meeste bezoekers zijn dansliefhebbers“, vertelt David verder.

“Artiesten zoals Herbert nodigen zelf de mensen op de dansvloer uit en voor de optredens draait mijn geluidstechnicus Geertje leuke dansmuziek. Ik heb het geluk om een vast publiek te hebben dat er heel vaak tot zelfs altijd er bij zijn. Velen van die mensen zijn inmiddels goede vrienden geworden. Ik ben tevreden wanneer ik de mensen op die manier gelukkig kan maken. Zoals Herbert ook zingt: Laat de zomer in je hart, dat gevoel wil ik de mensen meegeven. Dat ze even de zorgen van elke dag kunnen vergeten en hun zinnen kunnen verzetten. Trouwens, nieuwe mensen zijn altijd welkom. Van zodra je de eerste stap zette, zal het wel naar meer smaken.”

Onvergetelijke show

Dit jaar had David al Marjan Berger, Corina en David Vandyck op bezoek. Op 7 april wordt het een onvergetelijke show, want dan komt Lindsay op bezoek, samen met Herbert Verhaeghe en Thomas Julian. Op Paasmaandag 22 april viert David feest met Herbert, Gino Verano, Angelo Martinez en Sabine.

Op 16 juni wordt het komisch met Ambidance en muzikaal met o.a. David Vandyck. Op 21 juli verwelkomt David op zijn show o.a. Eveline Cannoot, Guy Neve, Bandit en dit telkens in feestzaal Carina te Moerkerke. Daarnaast organiseert David, met zijn vriendenteam Frank en Mireille, een optreden van Willy Sommers op 13 juli en een concert van Christoff en Lindsay live on tour op 1 september. Deze twee shows hebben plaats in CC De Mastbloem te Kruishoutem.

(PADI)

Zondag 7 april: ‘Op muzikale wijze’ in Feestzaal Carina, Vissersstraat 97 in Moerkerke (Damme). Deuren open om 11 uur. Aanvang middagmaal om 11.30 uur: uitgebreid stoofvlees, groentenbuffet en frietjes à volonté. Vanaf 14 uur show met Herbert Verhaeghe, Lindsay en Thomas Julian. Prijs: 35,- euro. Info en inschrijving : 050 27 85 06 (David Callebert)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier