Dankzij Ketnet Musical TROEP in Plopsa Theater in De Panne verdwijnt alle troep in de prullenmand

© PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Jongeren die een bezoek brengen aan de Ketnet Musical TROEP zullen veel bijleren. Vooral bijleren hoe belangrijk het is van je eigen vuilnis (lees : troep !) niet op de grond te gooien, maar gewoon in een nabije vuilnisbak te deponeren of mee te nemen naar huis en het daar in de vuilnisbak te deponeren. Gedaan met blikjes, papiertjes of zelfs sigarettenpeuken op de grond te gooien, want de Ketnet Musical TROEP is een goede leerschool hoe dat jongeren moeten omgaan met (zwerf)vuil. Geef toe, wanneer iedereen zijn eigen troep in een vuilnisbak gooit, zal het er in de omgeving al veel mooier uitzien.

Al voor het vijfde jaar op rij slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Ketnet Musical. De vorige edities Kadanza, Kadanza Together, Unidamu en team U.P. waren regelrechte toppers met in totaal meer dan 170.000 bezoekers, succesvolle tv-reeksen en diverse Gouden K’s. In Plopsa Theater in De Panne had de première plaats van de nieuwe Ketnet Musical TROEP. Na een uitgebreide auditie en een zorgvuldige selectie werden 24 jonge talenten uitgekozen om mee te spelen in deze nieuwe musical aan de zijde van de volwassen hoofdrolspelers Maureen Vanherberghen en Michiel De Meyer. Ook twee jonge West-Vlamingen zitten in de cast, namelijk Emma Raveschot (16) uit Roeselare en Thibault Gellinck (16) uit Staden.

Een musical zonder verhaal, dat is niet mogelijk. Op een pleintje tussen appartementsgebouwen ligt er troep. En niet zo’n klein beetje. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten, voetballen of gewoon chillen is nu een stort geworden. Dimitri – de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje – heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen enkele zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen. Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft. TROEP is een bruisende musical met een urban tintje en met aandacht voor ecologie. In deze musical wordt een mix van nummers uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire gezongen, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

(PADI – Foto’s PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier